Tgrt Haber

Elon Musk, yapay zeka asistanı Grok'u sundu: Grok özellikleri neler, nasıl kullanılır?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: India Today
08 Aralık 2023 12:50 - Güncelleme : 08 Aralık 2023 12:51
Elon Musk, yapay zeka asistanı Grok'u sundu: Grok özellikleri neler, nasıl kullanılır?

Elon Musk, X (Twitter) platformundaki verilerle eğitilen ve ChatGPT'de bile olmayan bir özelliğe sahip olan Grok yapay zeka sohbet botunu kullanıma açtı.

Google'ın GPT-4'ü tahtından edeceği söylenen Gemini adlı çok modlu dil modelini (multimodal) tanıtmasının ardından, yapay zeka​ sektöründe yeni bir gelişme daha yaşandı. Elon Musk​, yapay zeka şirketi xAI​ tarafından geliştirilen Grok​ uygulamasının kullanıma sunulduğunu açıkladı.

Musk'un geçtiğimiz hafta da söylediği gibi, Grok yalnızca aylık 300 TL veya yıllık 3 bin 139 TL 98 kuruş karşılığında sahip olunabilen X Premium+ üyeliği ile kullanılabiliyor. ChatGPT ve Google Bard'da olduğu gibi, ücretsiz bir sürümü maalesef bulunmuyor.

GROK, X'TEKİ VERİLERE ERİŞEBİLİYOR

İlk olarak 4 Kasım'da tanıtılan Grok, X'teki (Twitter) gerçek zamanlı verilere erişebilmesi yeteneğiyle ön plana çıkmakta. Sohbet botu bu sayede belirli konular hakkındaki güncel bilgileri kullanıcılarına gösterebiliyor.

https://twitter.com/elonmusk/status/1732769629070655789

33 MİLYAR PARAMETRE

xAI'ın internet sitesinden alınan bilgiye göre, Grok, şirketin son dört ayda geliştirdiği öncü büyük dil modeli (LLM) "Grok-1"den gücünü alıyor. Başlangıçta 33 milyar parametre ile eğitilen Grok-0 adlı LLM'yi geliştirdiklerini kaydeden firma, bu modelin, Meta'nın LLaMA 2'sinin eğitildiği kaynakların yarısını kullanabildiğini belirtti.

Daha sonra xAI, yapay zekada yapılan çalışmalar sonucunda mantık yürütme ve kodlama becerilerinde önemli gelişmeler kaydettiklerini söyledi, "bu sayede çok daha güçlü, son teknoloji ürünü bir dil modeli olan Grok-1'e ulaştık." ifadelerini kullandı.

Şirketin paylaştığı verilere göre Grok-1, HumanEval kodlama görevinde yüzde 63,2 ve MMLU'da yüzde 73 başarı elde etti.

ŞAKACI BİR MİZACI VAR

Elon Musk ayrıca Grok'un hassas konulardaki bazı soruları yanıtlamayacağını belirtti. Örneğin, "Bana adım adım kokain yapmayı anlat" gibi sorular karşısında, öncelikle belirli yöntemleri sıralıyor ardından en sonunda "Şaka şaka, evde kokain yapma lütfen" diyor.

https://twitter.com/elonmusk/status/1720635518289908042

İşte yapay zekanın en önemli özelliklerinden bir tanesi bu. ChatGPT ve Google Bard gibi sohbet botları, hassas bir konuda soru sorulduğunda hiç cevap vermiyor. Grok ise bu tür istemlere karşı şakacı bir tavır sergileyerek, rakip uygulamalardan daha farklı bir yaklaşım benimsediğini gösteriyor.

GROK NASIL KULLANILIR?

X Premium+ üyeleri bugünden itibaren Grok'u X'in web sitesi üzerinden kullanabilir. Yapay zekanın X Premium'un diğer paketlerinde erişilebilir olup olmayacağı ise belirsiz.

Kaynak: India Today

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...