Tgrt Haber

Galaxy S21 kamerasına yeni özellikler geldi: Artık daha kaliteli fotoğraf çekiyor!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: SamMobile
01 May 2023 10:13 - Güncelleme : 01 May 2023 10:14
Galaxy S21 kamerasına yeni özellikler geldi: Artık daha kaliteli fotoğraf çekiyor!

Samsung, profesyonel fotoğrafçılık uygulaması Expert RAW'ı güncelledi. Artık Galaxy S21 serisi gökyüzündeki yıldızların ve diğer objelerin fotoğrafını daha kaliteli çekebiliyor.

Samsung​ daha kaliteli ve profesyonel fotoğraf çekimi için Expert RAW uygulaması geliştirdi. İlk etapta Galaxy S22​ serisini destekleyen uygulama sonraki süreçte Galaxy S21​ ve diğer modellere de geldi.

Şimdiye kadar Expert RAW uygulamasının özellikleri bütün telefonlarda kullanılamıyordu. Samsung yayınladığı güncellemeyle Galaxy S21 serisindeki önemli bir eksikliği giderdi. Artık kullanıcılar 'astrofotoğrafçılık' modunu kullanabilecek. Peki astrofotoğrafçılık nedir, ne işe yarar?

GÖKYÜZÜNÜ UZUN POZLAMA İLE ÇEKEBİLİYOR

İlk olarak Galaxy S22 serisiyle tanıtılan astrofotoğrafçılık modu, kullanıcıların gece gökyüzünün, yıldızların ve takımyıldızların fotoğraflarını uzun pozlama kullanarak çekmelerini sağlıyor. Ayrıca size takımyıldızların yerini de gösteriyor, böylece kamerayı nereye yönlendireceğinizi rahatlıkla bulabiliyorsunuz.

Belirtmek gerekiyor ki astrofotoğrafçılık modu ile çekeceğiniz fotoğrafların kalitesi, bulunduğunuz bölgede gökyüzünün ne kadar açık olduğuyla doğru orantılı. Örneğin yüksek katlı binaların çok olduğu bir yerde yaşıyorsanız, binanın ışıkları yıldızların net gözükmesini engelleyeceğinden iyi sonuç alamayabilirsiniz.

Galaxy S21 kamerasına yeni özellikler geldi: Artık daha kaliteli fotoğraf çekiyor!

Yeni özelliği kullanmak için öncelikle Ayarlar » Yazılım Güncelleme menüsüne girerek Nisan 2023 güvenlik güncellemesini yüklemeniz gerekiyor. Bunu yaptıktan sonra Galaxy Store'dan Expert RAW'ın en son sürümünü indirerek astrofotoğraf modunu aktif hale getirebilirsiniz.

Astrofotoğraf modunu seçip odak, beyaz dengesi ve pozlama süresi ayarlarını yaparak gece gökyüzünü ve gök cisimlerini çekin. Gökyüzü Kılavuzu seçeneğine tıkladığınızda bir takımyıldız kılavuzu görüntülenir.

Expert RAW; yüksek kaliteli HDR (Yüksek Dinamik Aralık) fotoğraflar çekebilmenize ve bunları daha ayrıntılı bir şekilde düzenleyebilmeniz için profesyonel olarak düzenlenebilen RAW dosyaları halinde kaydeden bir kamera uygulaması.

Kaynak: SamMobile

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: SamMobile

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...