Tgrt Haber

Google Drive'da çıldırtan sorun! Kullanıcı dosyaları buhar olup uçtu

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Police
27 Kasım 2023 18:59 - Güncelleme : 27 Kasım 2023 19:01
Google Drive'da çıldırtan sorun! Kullanıcı dosyaları buhar olup uçtu

Google Drive, kullanıcıların dosyalarını bilinmeyen bir sebeple yok etti. Problemi belirtmek için Google'ın destek forumlarına uğrayan kullanıcılar, şirketin hiçbir adım atmadığını belirterek veryansın etti.

Son günlerde, Google​ Drive​ kullanıcıları platformda dosya kayıplarıyla karşılaştı. Kullanıcılar, Google Destek forumlarında yaptıkları paylaşımlarda, Google Drive'a yükledikleri dosyalara erişimlerini kaybettiklerini ve dosyaların bulut hizmetinden tamamen silindiğini bildirdi.

Bir Güney Koreli kullanıcının başlattığı bu sorun bildirimi, Mayıs 2023'ten sonraki dosyaların Drive'dan kaybolduğunu, çöp kutusunda da görünmediğini belirtti. Ayrıca, klasör yapısının Mayıs 2023'teki duruma geri döndüğü ve dosyaların hiçbir şekilde paylaşılmadığı da ifade edildi.

GOOGLE, SORUNU ARAŞTIRDIĞINI AÇIKLADI

Sorun, kullanıcının yaptığı çeşitli sorun giderme adımlarına rağmen Google tarafından çözülemediği için daha fazla tepki çekti.

Google Destek üyeleri, şirket temsilcisinden aldıkları açıklamada, bu durumu incelediklerini ve benzer sorunlar yaşayan diğer Google Drive yöneticilerinden raporlar aldıklarını vurguladı. Ancak, kullanıcılara kendi başlarına Drive'ı geri yüklememeleri konusunda uyarıda bulundular.

Diğer Google Drive kullanıcıları da benzer sorunlar yaşadıklarını belirterek destek konuları açtılar. Bazı kullanıcılar dosyalarını tamamen kaybettiklerini, diğerleri ise dosyaların sadece klasörlerde göründüğünü ancak içeriklerinin görünmediğini bildirdi.

Şu ana kadar raporlar, sorunun dosyaların Google Drive'ın web sürümünden mi yoksa uygulamasından mı kaybolduğunu ve bilgisayarların senkronize edilen klasörlerinden mi etkilendiğini belirtmiyor. Etkilenen kullanıcılar, dosyalarının erişilebileceği tüm yerleri kontrol etmeleri konusunda uyarılıyor.

KULLANILMAYAN HESAPLARI SİLECEK

Bu arada Google, iki yıl veya daha uzun süredir etkin olmayan Google hesaplarını 1 Aralık'tan itibaren silmeye başlayacak. Şirket, oluşturulduktan sonra bir daha asla kullanılmayan hesaplardan başlayarak süreci aşamalar halinde yürütecek.

Hesabınızın bu süreçte etkilenmemesi için yapmanız gerekenler:

- E-posta okuma veya gönderme
- Google Drive'ı kullanma
- YouTube videosu izleme
- Fotoğraf paylaşma
- Uygulama indirme
- Google Arama’yı kullanma
- Google ile oturum açma özelliğini kullanarak bir üçüncü taraf uygulamasında veya hizmetinde oturum açma

Listedeki işlemlerden herhangi birini yaptığınızda (tamamı zorunlu değil) Google hesabınız etkin olarak kabul ediliyor ve silinmiyor.

Kaynak: Android Police
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...