Tgrt Haber

Huawei kurucusu Apple'ı öve öve bitiremedi: "Apple'a hayranım"

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Huawei Central
20 Eylül 2023 12:01 - Güncelleme : 20 Eylül 2023 12:02
Huawei kurucusu Apple'ı öve öve bitiremedi: "Apple'a hayranım"

Huawei kurucusu ve CEO'su Ren Zhengfei, ABD'li rakibi Apple hakkında konuştu. Apple'ı bir öğretmen olarak gördüğünü ve kendisini de bir "Apple hayranı" olarak nitelendirmekten çekinmediğini dile getirdi.

Çin merkezli teknoloji devi Huawei​'nin kurucusu Ren Zhengfei, son yaptığı açıklamada, Apple​'ı bir öğretmen olarak gördüğünü ve kendisini bir Apple hayranı olarak tanımladığını belirtti. Bu açıklama, Huawei'nin yeni amiral gemisi Mate 60 Pro'sunun yeni iPhone​ 15'e karşı rekabetinin ortasında geldi.

Ren Zhengfei, teknoloji sektöründeki son trendlere ve yabancı şirketlere yönelik olumsuz bakış açısına karşı çıktı. Çin dışındaki şirketlere veya markalara karşı "yabancı düşmanlığı"nın olmaması gerektiğini vurguladı.

"APPLE ÖĞRETMENİM GİBİ"

Zhengfei, Apple ürünlerinin genellikle çok iyi olduğunu söylerken, Apple ile Huawei arasında net bir fark olduğunu belirtti. Apple'ın kendisine bir öğretmen gibi hizmet ettiğini ve Huawei'nin kendi ürünlerinin performansını geliştirmek ve karşılaştırmak için birçok fırsat sunduğunu sözlerine ekledi.

78 yaşındaki yönetici, bu açıklamaları geçtiğimiz ay Çin'de düzenlenen Huawei'nin sponsorluğunu üstlendiği Uluslararası Üniversite Programlama Yarışması'nda yaptı.

Huawei kurucusu Apple'ı öve öve bitiremedi:

2019'da Amerikan haber kanalı CNBC ile yaptığı röportajda da Apple'dan "büyük bir şirket" olarak bahsetmişti. Ve Apple kurucusu ve eski CEO'su Steve Jobs'u ise "muazzam bir insan" olarak nitelendirmişti. Ayrıca Çin, Apple'a bir yasak getirirse buna karşı çıkacağını da ifade etmişti.

HONOR CEO'SU AYNI FİKİRDE DEĞİL

Öte yandan Huawei'nin eski alt markası Honor'un CEO'su George Zhao, Zhengfei'nin aksine Apple hakkında pek de olumlu düşüncelere sahip değil.

Zhao geçtiğimiz günlerdeki röportajında Apple'ın sadece kamera kalitesini ve performansı iyileştirmeye odaklandığını belirterek, iPhone 15 için "hayal kırıklığı" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Huawei Central
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...