Tgrt Haber

Huawei, 'Porsche' defterini kapattı: İşte yerine geçen marka

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Huawei Central
25 Eylül 2023 13:54 - Güncelleme : 25 Eylül 2023 13:55
Huawei, 'Porsche' defterini kapattı: İşte yerine geçen marka

Huawei, 'Mate' serisi akıllı telefonlarının daha lüks tasarımlı versiyonuna ev sahipliği yapan "Porsche Design" markasını bıraktı. Bunun yerine, "Ultimate Design" ile yoluna devam edecek. Yeni marka, "Mate 60 RS Ultimate Design" ile tanıtıldı.

Huawei​ lüks ve şık görünümlü akıllı telefonlarını listelediği "Porsche Design" markasını rafa kaldırdı. Yerine "Ultimate Design" geldi. Çinli şirketin bu değişikliği, maliyetleri azaltmak için yaptığı tahmin ediliyor. "Porsche" adını telefonlarında kullanabilmesi için lisans ücreti ödemesi gerekiyordu.

Yeni markayı taşıyan ilk model de tanıtıldı. Huawei yeni amiral gemisi Mate 60 serisine bir model daha ekledi. 'Mate 60 RS Ultimate Design' bugün düzenlenen etkinlikte karşımıza çıktı. Teknik özellikleri birebir aynı. Ancak tasarım tarafında göze çarpan birkaç yeniliğe ev sahipliği yapıyor.

Mate 60 Ultimate Design, siyah ve kırmızı seçenekleriyle birlikte geliyor. Arka kamera modülü, yıldız elması andıran bir sekizgen şekline sahip. Cihaz aynı zamanda, sektördeki ilk seri üretilen kırmızı seramik akıllı telefon olma özelliğini taşıyor.

KAVİSLİ EKRANI KORUNUYOR

Mate 60 Pro'nun ikinci nesil Kunlun Glass adlı cam koruma teknolojisiyle desteklenen kavisli ekran tasarımı, Mate 60 RS Ultimate Design'da da kullanılıyor. Aynı zamanda, hem ön kamerayı hem de 3 boyutlu yüz tanıma sistemini barındıran üç delikli ön panel tasarımı da bulunuyor.

Huawei, 'Porsche' defterini kapattı: İşte yerine geçen marka

Huawei Mate 60 Ultimate Design, uydu arama özelliği ile piyasaya sürüldü. Kutudan çıkar çıkmaz bu teknolojiyi destekleyen ilk akıllı telefonlardan biri olarak kayda geçti. Telefon, uydu teknolojisini kullanarak yerel bir akıllı telefon ağına ihtiyaç duymadan başka bir telefonu arayabilme kabiliyetine sahip.

HarmonyOS 4 ile çalışan Mate 60 Ultimate Design, muhtemelen Türkiye'de satışa sunulmayacak. Huawei, Mate 60 serisindeki diğer modellerini de Çin dışındaki pazarlarda satışa sunmam kararı almıştı. Akıllı telefonun fiyat etiketleri ise şöyle olacak:

  • 16 RAM + 512GB ROM = 11.999 yuan (1,641 Dolar, 1543 Euro)
  • 16 RAM + 1TB ROM = 12,999 yuan (1.777 Dolar, 1700 Euro)

Kaynak: Huawei Central

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...