Tgrt Haber

iPhone 15 büyük bir kısıtlama ile gelecek

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Macworld, AppleInsider
16 Ağustos 2023 10:45 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 10:46
iPhone 15 büyük bir kısıtlama ile gelecek

Apple'ın iPhone 15 serisini tanıtacağı etkinliği için geri sayım başladı. Eylül ayının ortalarında duyurulması beklenen yeni akıllı telefon modelleriyle ilgili bir sızıntı daha ortaya çıktı. İddialara göre Apple, şarj hızlarını sınırlandırabilir.

ABD'li teknoloji devi Apple, yeni akıllı telefon serisi iPhone 15 ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Eylül ayının ortasında gerçekleştirilecek olan bir tanıtım etkinliğinde duyurulması beklenen yeni cihazlar ile ilgili sızıntılar da bir yandan gelmeye devam ediyor.

Apple, Avrupa Birliği'nin tek tip şarj cihazı yönetmeliğine uyum sağlamak amacıyla iPhone 15 serisinde USB Type-C teknolojisine geçiş yapacak. Mevcut modellerinde Lightning'i kullanan teknoloji devi firma, yeni amiral gemisi ile birlikte tarihindeki en büyük değişikliklerden birine ev sahipliği yapacak. Fakat ortaya çıkan bazı sızıntılara göre şarj konusunda bazı sınırlandırmalar bulunuyor.

İPHONE 15 ŞARJ KONUSUNDA CÖMERT DAVRANMAYACAK

Macworld sitesinin haberine göre Apple, iPhone 15 serisinde kabloya bağlı olarak şarj ve veri aktarım hızlarını sınırlandırabilir. Örneğin Apple'ın orijinal USB-C kablosuyla daha hızlı şarj olurken, bir başka şirketin ürettiği kablosuyla daha yavaş şarj olabilir.

AppleInsider sitesinin birkaç ay önceki haberinde, Apple'ın iPhone 15 serisinde yalnızca "Made for iPhone (MFİ)" standardını karşılayan USB-C kablolarının kullanılmasına izin vereceği bilgisi yer alıyordu. Yani diğer şirketler tarafından üretilen kabloları yasaklayacağı iddia edilmişti.

https://twitter.com/MajinBuOfficial/status/1691040001851629568

Görünüşe göre ortaya çıkan son sızıntılar da bu iddiayla örtüşüyor. Fakat bu bilgilerin Apple tarafından doğrulanmadığını da belirtmekte fayda var. Yeni modellerin 12 ya da 13 Eylül tarihinde, ABD'deki Apple Park Kampüs'te gerçekleştirilecek bir etkinlikte tanıtılması bekleniyor.

SESSİZE AL TUŞU KALDIRILACAK

Öte yandan iPhone 15 serisiyle ilgili iddialar bununla sınırlı değil. Şirket başka değişikliklere de ev sahipliği yapacak. İlk olarak, iPhone modellerinin sol tarafında, üst kısımda bulunan Sessize Al tuşunun yeni modellerde kaldırılacağı ve yerine çok fonksiyonlu, kullanıcıların özelleştirebileceği bir Eylem Düğmesi geleceği biliniyor.

Bu yeni düğmeye kamera, erişilebilirlik, hızlı not, sessize al / sesi aç gibi eylemler atayabileceksiniz. Ayrıca iPhone 15 serisinin tamamında Dinamik Ada'ya yer verilmesi bekleniyor. Firma ilk olarak iPhone 14 serisiyle tanıttığı bu çentik tasarımını Pro ve Pro Max modelleriyle sınırlamıştı.

Kaynak: Macworld, AppleInsider

Derleyen: Ömer Faruk Doğan - TGRT Haber

Kaynak: Macworld, AppleInsider
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...