Tgrt Haber

iPhone 15'in 'Dynamic Island' özelliği ilk başta böyle tasarlanmış

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
24 Şubat 2024 11:52 - Güncelleme : 24 Şubat 2024 11:55
iPhone 15'in 'Dynamic Island' özelliği ilk başta böyle tasarlanmış

Apple, 2022'de iPhone 14 Pro modelleriyle tanıttığı Dynamic Island özelliği ile çentiği kullanışlı bir hale getirdi. Ancak şirketin önceki fikirleri arasında, açılır menü ve siyah durum çubuğunu da masaya yatırdığı ortaya çıktı.

Apple​, iPhone​ 14 Pro modelleriyle birlikte sistem uyarılarını, müzik denetimlerini ve diğer çeşitli bilgileri görüntüleyecek şekilde dönüşebilen ve genişleyebilen Dynamic Island​'ı tanıttı. Bu özellik, ön kamerayı ve Face ID​ sensörlerini çevreleyen alanı, eski iPhone modellerindeki çentikle karşılaştırıldığında kullanışlı hale getiriyor.

MacRumors tarafından elde edilen bilgilere göre Apple, mevcut Dynamic Island tasarımına karar vermeden önce yıllar boyunca iPhone'un çentik alanı için çeşitli fikirler araştırdı.

Bu doğrultuda Apple'ın dikkate aldığı bazı kavramlara daha önce hiç görülmemiş bir bakış sağlamak için aşağıdaki görseller oluşturuldu.

IPHONE DYNAMIC ISLAND ÖZELLİĞİ BÖYLE OLABİLİRDİ

Dynamic Island'dan önce Apple, ekranın sağ tarafında kullanıcılara saate, hücresel sinyale ve Wi-Fi gücüne, ekran parlaklığına, ses düzeyine ve pil şarj düzeyine hızlı erişim sağlayacak bir açılır menüyü deniyordu. Menü aslında ikinci bir çentik gibi görünecekti ve kullanılmadığında kaybolacaktı.

Apple'ın değerlendirdiği başka bir fikir de ekranın üst kısmında tamamen siyah bir durum çubuğu alanıyla çentiği gizlemekti. OLED ekranlar siyah rengi tek tek pikselleri kapatarak gösterdiğinden, bu tasarım pil ömründen tasarruf edilmesine de katkıda bulunacaktı.

iPhone 15'in 'Dynamic Island' özelliği ilk başta böyle tasarlanmış - 1. Resim

Apple daha sonra Dynamic Island fikrini masaya yatırdı ve bunun için aşağıda resimde görüldüğü gibi çeşitli farklı tasarımları denemeye başladı.

Dynamic Island ilk olarak yalnızca iPhone 14 Pro​ ve Pro Max'te vardı. iPhone 14 ve 14 Plus'ta ise geleneksel çentik tasarımı bulunuyordu. Apple bu sene karar değiştirdi ve iPhone 15 serisiyle birlikte bütün modellere Dynamic Island'ı koydu.

iPhone 15'in 'Dynamic Island' özelliği ilk başta böyle tasarlanmış - 2. Resim

Öte yandan son gelen sızıntılar, Apple'ın iPhone'un ön kamerasını ve Face ID sensörlerini ekranın altına taşımayı planladığını öne sürüyor ancak bu geçişin kısa vadede gerçekleşmesinin beklenmediği belirtiliyor.

Kaynak: MacRumors
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...