Tgrt Haber

Microsoft’tan Windows 11 için yeni güncelleme: KB5026446 güncellemesi yayınlandı, neler yeni?

Editör: Okan Güleş / Kaynak: XDA News
12 May 2023 11:26 - Güncelleme : 12 May 2023 11:29
Microsoft’tan Windows 11 için yeni güncelleme: KB5026446 güncellemesi yayınlandı, neler yeni?

Insider kullanıcılarına düzenli olarak güncellemeler sunan Microsoft, hata düzeltmeleri ve yeni özellikleri getirdiği KB5026446 güncellemesini de kullanıma sundu. Peki neler yeni?

Windows 11’in piyasaya çıkmasından epey uzun zaman geçti. Modern tasarımıyla dikkat çeken ve Microsoft’un görsel alanda en önemli güncellemelerinden Windows 11​, hem Insider hem de normal sürümünde yeni özelliklere kavuşuyor.

Daha iyi bir işletim sistemi deneyimi sunmaya odaklanan Microsoft​, kısa süre önce birçok yeni özelliği ve hata düzeltmelerini içeren yeni Windows 11 beta​ güncellemesini geliştiricilere yayınladı. Peki bu güncellemede neler yeni?

Windows 11 22H2 için yeni özellikler geldi

- Bu güncelleme​, Ekran Okuyucusu'nu etkileyen bir sorunu gideriyor. Artık "yanlış yazılmış", "silme değişikliği" ve "yorum" gibi kelimeler için metin niteliklerini doğru bir şekilde duyuruyor.
- Başlangıçmenüsü: Daha hızlı ve daha doğru arama, Hızlı Ayarlar ve Pencere Öğeleri panosu gibi temel araçlarda güncelleştirmeler. Bu araçlar, ihtiyacınız olan içeriği ve bilgileri kolayca bulmanıza ve yönetmenize yardımcı olur.

- Yerleşikuygulamalardageliştirmeler: Örneğin, Clipchamp uygulaması, şablonlar, efektler ve daha fazlası ile video düzenlemeyi eğlenceli ve basit hale getirir. Microsoft Edge tarayıcısı, birden çok sekme tutturma özelliği ile internette gezinmeyi kolaylaştırıyor.

- Erişilebilirliközelliklerindegeliştirmeler: Örneğin, Sistem genelinde canlı açıklamalı alt yazılar, Ekran Okuyucusu için daha doğal sesler ve ses erişiminin önizlemesi gibi özellikler, Windows'un herkes için çalışmasını sağlar.

- Oyunperformansında ve deneyiminde geliştirmeler: Örneğin, gecikme süresini iyileştirmek ve pencereli oyunlarda Otomatik HDR ve Değişken Yenileme Hızı gibi özelliklerin kilidini açmak için performans iyileştirmeleri sunar.

- Görüntülü ve sesli aramaları geliştiren Windows Studio Efektleri: Örneğin, Arka Plan Bulanıklaştırma, Gözle Temas ve Otomatik Çerçeve gibi özellikler, bağlantınızı daha iyi hale getirir.

- Güvenlik özelliklerinde geliştirmeler: Örneğin, Akıllı Uygulama Denetimi, güvenilmeyen veya imzalanmamış uygulamaların, betik dosyalarının ve kötü amaçlı makroların Windows 11 üzerinde çalışmasını engeller.
- Bu güncelleme, Sunucu İleti Bloğu'nu (SMB) etkileyen bir sorunu giderir. SMB paylaşımlı klasörüne erişemezsiniz. Hatalar, "Yeterli bellek kaynağı yok" veya "Yetersiz sistem kaynağı" şeklinde.
-  Bu güncelleme, IE modu siteleri için Sekme ayarlarına erişimi etkileyen bir sorunu giderir.

- Bu güncelleme bir bellek sızıntısını giderir. Her zengin metin belgesi yazdırdığınızda oluşur.
- Bu güncelleme, çok işlevli bir etiket yazıcı sorununu giderir. Bazılarının kurulumunu etkiler.
- Bu güncelleme, dokunmatik klavyeyi etkileyen bir sorunu giderir. Bazen geçerli giriş kapsamına bağlı olarak doğru düzeni göstermez.
- Bu güncelleme, Çince ve Japonca Giriş Yöntemi Düzenleyicisi'ni (IME) etkileyen bir sorunu giderir. Emoji Panelinde arama yaptığınızda (Windows tuşu + nokta ( . ), bazılarınız için arama başarısız olabilir.
- Bu güncelleme, büyük bir yeniden ayrıştırma noktasını etkileyebilecek bir sorunu giderir. Erişmek için NTFS kullandığınızda bir durma hatası alabilirsiniz. Bu sorun, iptal edilen bir FSCTL Set işlemi yeniden ayrıştırma etiketini değiştirdikten sonra oluşur.

Güncelleme nasıl yüklenir?

- Başlangıç > Ayarlar > Windows Update'e giriş yapın.

- Güncelleştirmeleri denetle'yi seçin.

- KB5026446 güncellemesini bulun ve Yükle'yi seçin.

  • Güncelleştirme tamamlandığında cihazınızı yeniden başlatın.

Kaynak: XDA-Teknoweek
Derleme: Okan Güleş 

Kaynak: XDA News
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...