Tgrt Haber

OpenAI, ChatGPT Plus (GPT-4) aboneliklerini kapattı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MSPoweruser
15 Kasım 2023 11:27 - Güncelleme : 15 Kasım 2023 11:31
OpenAI, ChatGPT Plus (GPT-4) aboneliklerini kapattı

OpenAI, piyasadaki en gelişmiş dil modeli olan GPT-4 ile çalışan 'ChatGPT Plus' hizmetine üye kabul etmeyeceğini açıkladı. Yine de GPT-4'ü kullanmanın çok basit bir yolu var, üstelik ücretsiz.

OpenAI​ tarafından geliştirilen yapay zeka sohbet botu ChatGPT​, GPT-3.5 ve GPT-4​ olmak üzere iki farklı seçenekle hizmet veriyor. OpenAI'nin şu anda piyasadaki en gelişmiş dil modeli olan GPT-4'ü kullanabilmek için ChatGPT Plus hizmetine abone olmanız gerekiyor.

Ancak henüz abone olmayanlardansanız, bir süreliğine bunu yapamayacaksınız. Çünkü OpenAI, yoğun talep nedeniyle geçici olarak yeni üye kaydını durdurdu. Şirketin CEO'su Sam Altman​, sosyal medya platformu X'teki hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Yeni ChatGPT Plus kayıtlarını bir süreliğine duraklatıyoruz. Devday'dan sonra kullanımdaki artış kapasitemizi aştı ve herkesin harika bir deneyim yaşamasını sağlamak istiyoruz. Abonelikler yeniden açıldığında uygulama içinde bilgilendirilmek için kaydolabilirsiniz."

https://twitter.com/sama/status/1724626002595471740

Sam Altman, OpenAI'nin geçen hafta düzenlediği 'DevDay' isimli etkinliğinden sonra ChatGPT Plus'un kullanımında artış olduğunu belirterek, kullanıcılara daha iyi bir deneyim sunmak amacıyla abonelik kaydını durdurduğunu söyledi.

OpenAI CEO'su kayıtların ne zaman açılacağınıysa belirtmedi. Ancak ChatGPT'nin internet sitesine girip bekleme listesine adınızı yazdırarak, ChatGPT Plus yeniden kullanılabilir olduğunda mail adresinize bildirim gelmesini isteyebilirsiniz.

Bununla birlikte, Altman'ın "kayıtları bir süreliğine duraklatıyoruz" ifadesinden yola çıkarak, ChatGPT Plus hizmetinin yeniden kullanıma açılmasının çok fazla uzun sürmeyeceği değerlendiriliyor.

BİNG CHAT İLE HALA KULLANILABİLİYOR

Bu arada ChatGPT Plus'a abone olmak isteyen ancak OpenAI'nin en son kararından etkilenenler, ChatGPT tarafından desteklenen ve ücretsiz olarak sunulan Microsoft'un Bing Chat'ini kullanabilirsiniz. Bing Chat, basit ve karmaşık istemlerle görüntü oluşturma araçları olan GPT 4'e erişim sağlıyor.

GPT-4 TURBO ÇIKTI

OpenAI, DevDay etkinliğinde GPT-4'ten çok daha gelişmiş ve daha ucuz olacağını söylediği GPT-4 Turbo dil modelini duyurdu. 128K girdileri anlama yeteneğine sahip. Bu sayede sorulara daha hızlı ve kaliteli cevaplar verebiliyor. Ayrıca 2023 Nisan ayına kadarki web verileriyle eğitilmiş durumda.

Buna ek olarak şirket, kullanıcıların farklı amaca ve ihtiyaca göre özelleştirebileceği GPT'ler oluşturabileceği bir özelliği de hayata geçirdi. Fakat yalnızca ChatGPT Plus aboneleri erişebiliyor.

Kaynak: MSPoweruser
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...