Tgrt Haber

PlayStation Portal Türkiye satış fiyatı belli oldu: PS Portal ne kadar?

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
21 Şubat 2024 12:57 - Güncelleme : 21 Şubat 2024 12:57
PlayStation Portal Türkiye satış fiyatı belli oldu: PS Portal ne kadar?

PlayStation 5 oyunlarını uzaktan oynama imkanı sunan taşınabilir el cihazı PlayStation Portal Türkiye satış fiyatı açıklandı. Modelin satışa çıkacağı tarih de kesinlik kazandı. İşte PS Portal Türkiye fiyatı ve çıkış tarihi...

Sony, PlayStation 5 oyunlarını yattığınız yerden oynamanızı sağlayacak "PlayStation Portal" cihazını geçen yıl tanıttı. Yurt dışında uzun süredir satışı yapılan PS Portal, Türkiye serüvenine de nihayet başlıyor.

Sanılanın aksine Steam Deck gibi bir "taşınabilir oyun konsolu" olmayan PS Portal, PlayStation 5'e bağımlı çalışıyor. Yani oyunları bağımsız olarak oynatmıyor. Bu sebeple de bir "Remote Play" yani "Uzaktan Oynama" görevi gören bir cihaz olarak karşımıza çıkıyor. Peki PlayStation Portal Türkiye fiyatı ve satış tarihi ne zaman?

PLAYSTATİON PORTAL TÜRKİYE FİYATI

Sony Türkiye'nin resmi distribütörü Bilkom tarafından verilen bilgiye göre, PlayStation Portal Türkiye fiyatı 11 bin 999 TL olarak açıklandı. Mart ayından itibaren Bilkom'un anlaşmalı olduğu alışveriş platformları üzerinden satın alınabilecek.

PlayStation Portal Türkiye'deki bazı e-ticaret sitelerinde de halihazırda satılıyor. Ancak bunlar ithalatçı garantili olarak getiriliyor ve Bilkom tarafından garanti altına alınmıyor. Mart ayından itibaren artık doğrudan Bilkom'un resmi olarak getirdiği PS Portal modelleri piyasaya sürülecek.

PlayStation Portal Türkiye satış fiyatı belli oldu: PS Portal fiyatı ne kadar? - 1. Resim

PLAYSTATİON PORTAL NEDİR? PS PORTAL ÖZELLİKLERİ

PlayStation Portal, PS5'e Wi-Fi özelliği sayesinde kablosuz olarak bağlanıyor ve konsolunuza daha önce indirdiğiniz oyunları 1080P (Full HD) çözünürlük ve 60 FPS kalitesinde oynayabiliyorsunuz.

8 inç büyüklüğünde bir LCD panel ile gelen PS5 Portal özellikleri arasında, DualSense uyumluluğu da bulunuyor. Böylece PS5'in kontrolcüsünü desteklemekte olan tüm oyunları kusursuz bir biçimde açabiliyor.

PlayStation Portal Türkiye satış fiyatı belli oldu: PS Portal fiyatı ne kadar? - 2. Resim

Sony, PlayStation Portal'ın en iyi uzaktan oynama deneyimi sunabilmesi için PS5 konsolunun kablolu bağlantıyla internete bağlanmasını öneriyor. Aynı zamanda PlayStation 5 ile PS Portal'ın aynı ağda olması gerektiğini belirtiyor. Burada önerilen kablosuz ağ türü ise 5GHz olarak gösteriliyor.

Şirket ayrıca bazı Wi-Fi yönlendiricilerinde bulunan 2,4 GHz bağlantı ile 5 GHz bağlantı arasında otomatik olarak geçiş yapmayı sağlayan bir bant yönlendirme işlevinin devre dışı bırakılmasının da kullanıcıların yararına olacağını ekliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...