Tgrt Haber

Samsung isim mi değiştiriyor? Kafa karıştıran iddiaya açıklama geldi

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: Android Authority
29 Kasım 2023 11:04 - Güncelleme : 29 Kasım 2023 11:06
Samsung isim mi değiştiriyor? Kafa karıştıran iddiaya açıklama geldi

Teknoloji devi Samsung, mobil işlemci serisi "Exynos"un ismini "Dream Chip" olarak değiştireceğine dair iddialara noktayı koydu. Şirket, söylentilerin gerçeği yansıtmadığı bilgisini paylaştı.

Samsung​, akıllı telefonlarında kullandığı kendi üretimi ve tasarımı olan mobil işlemci​ serisi "Exynos" ismini değiştireceğine dair iddialara açıklık getirdi.

Bir X (Twitter) kullanıcısı geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformunda paylaştığı gönderide "Exynos" serisinin "Dream" veya "Dream Chip" olarak yeniden markalaştırılacağını iddia etmişti. Yeni ismin kullanılmaya başlanacağı tarihi ve diğer merak edilen detayları ise paylaşmamıştı.

İSİM DEĞİŞİKLİĞİ YOK

Güney Koreli teknoloji şirketi, Android Authority sitesine yaptığı açıklamada, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, "Yeniden markalaşma konusunda ortaya atılan söylentiler gerçeği yansıtmamaktadır." ifadeleriyle duyurdu.

Aynı kaynak bu yıl Samsung Galaxy Buds Live 2'nin piyasaya sürüleceğini ve Galaxy S22 FE ile Galaxy Tab S8 FE modelleriyle beraber Exynos 2300 çipinin tanıtılacağını söylemişti. Ancak bu iddiaların hiçbiri doğru çıkmadı.

EXYNOS 2400 ÇİPİ TANITILDI

Samsung Galaxy S24 serisinde kullanılması beklenen Exynos 2400 çipi, AMD tarafından desteklenen Xclipse 940 GPU'yu içeriyor. Ve metinden görüntü oluşturma kabiliyetine sahip üretken yapay zeka teknolojilerini de barındırıyor.

Mevcut son amiral gemisi Exynos çipi olan Exynos 2200, 2022 yılının başlarında Galaxy S22 serisiyle piyasaya çıktı. Galaxy S23 serisi ise dünya genelinde Qualcomm Snapdragon işlemcisiyle satışa sunuldu. Samsung genellikle ABD dışındaki ülkelerde Snapdragon'u kullanmayı tercih ediyor.  

DREAM CHIP NEREDEN GELİYOR?

Yaklaşık bir yıldır Samsung Dream Team (Rüya Takımı) olarak adlandırılan bir ekip kurduğu söylentileri gündemde. İddiaya göre ekip, Exynos'tan daha iyi bir işlemci geliştirmek için çalışıyor. İşte bu "Dream Chip" ifadesinin çıktığı nokta da buraya dayanmakta.

Samsung, Exynos'un adını değiştireceği iddiasının gerçeği yansıtmadığını söylediği açıklamasında, Dream Chip için "Yalnızca dahili olarak yürüttüğümüz bir projedir." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Android Authority
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...