Tgrt Haber

Steve Jobs imzalı çeke "yok artık" dedirten fiyat! Açık artırmayla satıldı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: MacRumors
12 May 2023 14:58 - Güncelleme : 12 May 2023 14:59
Steve Jobs imzalı çeke "yok artık" dedirten fiyat! Açık artırmayla satıldı

Apple'ın bu günlere gelmesinde büyük paya sahip olan Steve Jobs tarafından imzalanan 1976'dan kalma çekin açık artırması sonuçlandı. Kimliği belirsiz bir kişi çeke 100 bin doların üzerinde para ödedi.

Apple'ın kurucu ortağı ve eski CEO'su Steve Jobs tarafından imzalanan bir çek geçen hafta açık artırmaya çıkarılmıştı. Üstünde şirketin ilk ismi olan "Apple Computer Company" yazıyor, ayrıca Jobs ve Wozniak'ın Apple'ın kuruluş aşamasında garajda çalışırken kullandıkları ilk yazışma adresi de yer alıyor.

MacRumors'un aktardığına göre çek açık artırmada 106 bin 985 dolara satıldı. Haberin yazıldığı tarihteki kura göre yaklaşık 2 milyon 100 bin TL'ye denk geliyor. Elbette çekin şu anda hiçbir maddi değeri yok, ancak Jobs'un meşhur ıslak imzasını taşıması onu anlamlı ve özel kılan detaylardan bir tanesi.

APPLE'A DANIŞMANLIK YAPAN FİRMAYA YAZILDI

Açık artırmayı düzenleyen RR Müzayede Evi Başkan Yardımcısı Bobby Livingston, çekin sadece Apple'ın kuruluş hikayesini anlatmakla kalmayıp, Steve Jobs'un mükemmel el yazısıyla atılmış imzaya sahip olduğunu ve bu sayede imzanın gerçekliği hakkındaki endişelerin giderilmesini sağladığını ifade etti.

1976'dan kalma olan çek o dönemde Apple Computer'a danışmanlık yapan Crampton, Remke & Miller Inc. şirketine ait gözüküyor.

STEVE JOBS İLK DEFA AÇIK ARTIRMAYA KONU OLMUYOR

Steve Jobs'a ait olan şeyler ilk defa açık artırmaya çıkmıyor. Daha önce, Apple'ın ilk ürettiği ürünlerden biri olan Apple-1 bilgisayarı 442 bin 118 dolara satılmıştı. Yine açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılan Apple-1'den sadece 200 tane üretildi ve şu anda 100 tane de az bulunabildiği tahmin ediliyor.

Kaynak: MacRumors

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: MacRumors

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...