Tgrt Haber

Yeni sanal gerçeklik gözlüğü Meta Quest 3 tanıtıldı: Önceki nesilden iki kat daha performanslı

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: The Verge
02 Haziran 2023 10:51 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 10:51
Yeni sanal gerçeklik gözlüğü Meta Quest 3 tanıtıldı: Önceki nesilden iki kat daha performanslı

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek olan sanal gerçeklik gözlüğü Meta Quest 3'ü duyurdu. Peki yeni nesil gözlüğün eskisinden farkı ne? İşte Quest 3 özellikleri ve fiyatı...

Sanal gerçeklik​ (VR) ve Artırılmış Gerçeklik​ (AR) gibi teknolojiler alanında öncü bir şirket haline gelen Meta​, son nesil sanal gerçeklik gözlüğü olan Meta Quest 3'ü duyurdu. Yenilikçi özellikleri ve geliştirilmiş performansıyla önceki nesilden iki kat daha güçlü olan Meta Quest 3, kullanıcılara daha iyi VR deneyimi sunmayı hedefliyor.

META QUEST 3 ÖZELLİKLERİ

Meta Quest 3, önceki nesil Quest 2'ye kıyasla iki kat daha fazla grafik performansı sunan Qualcomm Snapdragon işlemcisi sayesinde daha yüksek çözünürlük, daha hızlı tarama ve gerçekçi görsel efektler sunuyor.

'Meta Reality' teknolojisi sayesinde sanal dünyayla fiziksel dünyayı karıştırabilen gözlük, çevrenizdeki nesneleri "akıllı bir şekilde" algılayarak artırılmış gerçeklik (AR) öğelerine dönüştürebiliyor. Örneğin mutfağınızdaki masanın üzerinde oyun oynayabilir veya oturma odanızı sanal ortamda dekore edebilirsiniz.

Yeni sanal gerçeklik gözlüğü Meta Quest 3 tanıtıldı: Önceki nesilden iki kat daha performanslı

Quest 2'den yüzde 40 daha ince olan Meta Quest 3 bu sayede kullanıcıya daha rahat ve ergonomik kullanım kolaylığı sağlıyor. Cihazın Touch Plus isimli yeni nesil kontrol cihazları, Touch Pro'da da görülen TruTouch titreşimli geri bildirim teknolojisini barındırıyor. Ayrıca el takibini de desteklediğini belirtmekte fayda var.

QUEST 2'NİN KATALOĞUYLA UYUMLU

Quest 3, 500'den fazla VR oyunu, uygulaması ve deneyiminden oluşan Quest 2 kataloğuyla uyumlu. Meta önümüzdeki süreçte daha fazla Artırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik destekli uygulamayı ve oyunu piyasaya süreceğini açıkladı.

META QUEST 3 FİYATI

Donanım Haber'in aktardığına göre Meta Quest 3 karma gerçeklik gözlüğü fiyatı; 500 dolardan başlıyor. Bu, 128GB için geçerli fiyatlandırma. Bu arada Quest 2, 4 Haziran’dan itibaren indirimli satılmaya başlanacak; 128GB için 300 dolar, 256GB için 350 dolar.

Meta, yakında Quest 2 ve Quest 2 Pro’nun performansını artıracak yazılım güncellemesi yayınlayacak.

Kaynak: The Verge - Donanım Haber

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: The Verge
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...