Tgrt Haber

Fenerbahçe Stadı'nın yeni adı belli oldu: Fenerbahçe Atatürk Stadyumu

Editör: Ozan Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
09 Eylül 2023 18:01 - Güncelleme : 09 Eylül 2023 21:55
Fenerbahçe Stadı'nın yeni adı belli oldu: Fenerbahçe Atatürk Stadyumu

Fenerbahçe Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu’nda, Ülker Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadyumu olan stat adının Fenerbahçe Atatürk Stadyumu olmasına karar verildi.

Fenerbahçe​ Olağanüstü Tüzük Tadil Genel Kurulu, Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kurulun ardından 8582 üyenin tamamı, Ülker Fenerbahçe​ Şükrü Saraçoğlu Stadyumu olan stat adının Fenerbahçe​ Atatürk Stadyumu olması hakkında yönetime yetki verdi.

Sarı-lacivertlilerin stadının yeni ismi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınmasının ardından resmiyet kazanacak.

“SARAÇOĞLU AİLESİ İLE GÖRÜŞTÜK”

İlgili oylamanın öncesinde söz alan Fenerbahçe​ Başkanı Ali Koç, stat ismi konusunda oylamaya sunmadan önce Saraçoğlu ailesiyle görüştüklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Stadyumumuzun isminin Atamızın adını taşıması… Görüş, öneri, toplantılardaki sözler, söylemler sonrası harekete geçtik. Birkaç kişiden Şükrü Saraçoğlu ismi ne olacak soruları aldım. Tabii ki bu süreci yönetirken, ilk yaptığımız işlerden biri Saraçoğlu ailesi ile görüşmek oldu. Kendilerini ziyaret edecektik ama saygın ve nazik bir aile olduklarını göstererek sağ olsunlar kulübe geldiler.

Niye geldiklerini gayet iyi biliyorlardı ama bir türlü konuya giremedik. Tarihten, yıllardan, aileden, Fenerbahçemiz’den, Türkiyemiz’den bahsettik ama bir türlü konuya gelemedik. Yılmaz Bey’e 1 saat geçtikten sonra ‘Esas konumuza gelelim’ dedim. ‘Gerek yok, lütfen gerekeni yapın’ dedi. Saraçoğlu ismi kesinlikle yaşatılacak, bundan kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın.

“ATATÜRK ADI EN ÇOK FENERBAHÇE’YE YAKIŞIR”

Büyük kulüplerden birinin stadının isminde Atatürk olacaksa, bu da en çok bize yakışır. Sizlerden onay aldığımız takdirde, gerekli yasal süreçler başlatılacak. Devletimizin kapısını çalacağız. Onların bizi anlayışla karşılayacağına dair zerre şüphem yok. İnşallah yanılmıyorumdur.

“BİZ HER ŞEYİ DÜŞÜNDÜK”

Stadımıza nasıl sponsor alınacak şeklinde sorular oldu. İçiniz rahat olsun, biz her şeyi düşündük. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında, atasına sıkı sıkıya bağlı olan, atasının sempatisini ve övgüsünü kazanmış Fenerbahçe’nin mabedinin Atatürk ismini taşımasının uygun olacağını düşünerek sizlerin onayına sunduk.”

Kaynak: TGRT Haber
Sonraki Haber Yükleniyor...