Tgrt Haber

Muharrem İnce’nin şartlı destek çağrısına CHP’den cevap geldi!

05 May 2023 07:16 - Güncelleme : 05 May 2023 07:34

Son dakika haberi: Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik şartlı destek açıklamasına CHP’den ilk cevap geldi. İnce ile yarışmadıklarını söyleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, gelen teklife farklı bir yorumda bulundu, kapıları kapatmadı.

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce​ geçtiğimiz gün Sözcü TV’de gündeme ilişkin soruları cevapladı. Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik şartlı desteğini ilk kez duyuran İnce, Gelecek ve DEVA Partisi’nin ayrılması durumunda Millet İttifakı’nın adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’na kayıtsız destek vereceğini duyurdu.Cumhurbaşkanlığı​ yardımcılığı dahil hiçbir bakanlık istemediğini söyleyen İnce’nin çağrısı bir anda kulisleri hareketlendirdi.

İNCE’NİN ÇAĞRISINA 'BİRLEŞME' CEVABI

CHP’den Muharrem İnce’nin bu çıkışına ilk yorum geldi. CHP​ Grup Başkanvekili Engin Özkoç NTV yayınında İnce’nin sözlerine cevap verdi. Özkoç kendilerinin İnce ile kesinlikle yarışmadığını söylerken “Aslında sizin de bizimle beraber söyledikleriniz farklı şeyler değil. Bu sistem doğru bir sistem değildir. O yüzden bu sisteme karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Beraber güçlerimizi birleştirerek mücadele etmeliyiz. Biz kimin ne kadar oy aldığına bakmıyoruz. Bu güzel ülkede her çeşit görüşü temsil eden siyasi partileri farklı görüşleri temsil eden siyasi partilerin seçimlerde temsil edilmesinden yanayız" ifadelerini kullandı.

“BİRLİKTE YOL YÜRÜMELİYİZ”

Sunucunun "Yani İnce'ye olumlu bir cevap veremiyorsunuz öyle mi?" sorusunu yöneltmesi üzerine ise Özkoç "Hayır çok olumlu bir cevap veriyoruz. Diyoruz ki sizinle bizim istediğimiz şey eğer Cumhurbaşkanlığı sisteminin yerine parlamenter sistemi getirmekse birlikte yol yürümeliyiz" dedi.

Özkoç açıklamasının ardından "Ama Millet İttifakı​'ndaki ortaklarınızla yollarınızı ayırma gibi bir durumunuz yok öyle mi?" sorusuyla karşılaşırken, bu kez "Milletin her sesinin Meclis'te yankılanmasını istiyoruz. Demokrasi ve adaletin gerçekleşmesi için bunun arkasında duruyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

Kaynak: NTV
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
İsimsiz 5 Mayıs 2023 08:32

sayın Muharrem İnce bey tamam deva ile gelecek ayrılsın diyorsunuz güzel de hdp ayrılsın demiyorsunuzya nerde kaldı sizin Atatürkcülüğünüz şüpheli

Sonraki Haber Yükleniyor...