Tgrt Haber

Apple'ın kararı herkesi şok etti: Bu kadarını kimse beklemiyordu!

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
31 May 2023 12:18 - Güncelleme : 31 May 2023 12:18
Apple'ın kararı herkesi şok etti: Bu kadarını kimse beklemiyordu!

Apple, klasik müzik tutkunlarına özel olarak geliştirdiği Apple Music Classical uygulamasını iPad'e ve Mac'e getirmeden önce Android'de kullanıma sundu.

Apple, Mart ayında tamamen optimize edilmiş arama özelliğini kullanarak 5 milyondan fazla parçanın bulunduğu klasik müzik kataloğuna erişim imkânı sağlayan 'Apple Music Classical' uygulamasını iPhone​'da kullanıma sundu.

Standart Apple Music​ abonelerinin ücretsiz bir şekilde kullanabildiği Apple Music Classical'da özel olarak derlenmiş çalma listelerine, bestecilerin biyografi bilgilerine ve eserlerin açıklamalarına göz atılabiliyor. Apple Music Classical şimdi de Android​ işletim sistemine sahip akıllı telefonlar için kullanıma sunuldu.

APPLE MUSİC CLASSİCAL ANDROİD'DE

Genellikle Apple, uygulamalarını öncelikle kendi platformlarında kullanıma açar, ardından diğer işletim sistemlerine getirir. Ancak bu sefer tam tersi oldu, uygulama iPad'e ve Mac'e gelmeden önce Android'de yayınlandı.

Elbette bu durum Apple Music Classical'ın iPad'e veya Mac'e hiç gelmeyeceği anlamına gelmiyor. Zaten her iki platformda da Apple Music'in uygulaması var ve aboneler uzamsal ses gibi dinleme deneyimini artıran özelliklerle birlikte kullanabiliyorlar. Classical da yakında Apple'ın diğer platformlarına gelecektir.

Apple'ın kararı herkesi şok etti: Bu kadarını kimse beklemiyordu!

100 milyonu aşkın şarkıya ev sahipliği yapan Apple Music, 5 milyondan fazla parça ve 1,2 milyondan fazla kayıt ile dünyanın en popüler klasik müzik kataloglarından biri. Kayıtlar 192 kHz/24 bit Yüksek Çözünürlüklü Kayıpsız ile en yüksek ses kalitesinde ve dolby atmos destekli uzamsal ses desteği de mevcut.

Apple Music Classical'da besteciye, katalog numarasına, döneme, müzik aletine vb. göre arama yapılabilir ve göz atılabilir. Biyografiler ve eser açıklamaları okunabilir, dinlenen albüm veya kayıt hakkında orkestra şefi, kayıt etiketi veya çıkış yılı gibi bilgiler görüntülenebilir.

Android için Apple Music Classical, Google Play Store'dan ücretsiz olarak indirilebilir.

Kaynak: 9to5Mac

Derleme: Ömer Faruk Doğan

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...