Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
22 saat 40 dakika önce

Elon Musk'tan çarpıcı değişiklik! X'in engelleme özelliği yenilendi

Elon Musk, X platformundaki engelleme özelliğini güncelleyerek daha esnek hale getirdi. Artık engellenen kullanıcılar, engelleyenin herkese açık gönderilerini görebilecek, ancak iletişim kurma yetkileri tamamen kaldırılacak. Bu değişikliğin sebebi ne?
Teknoloji - Teknoloji
23 saat 25 dakika önce

iOS 18'i beğenmeyenlere kötü haber: Apple, eski sürümleri kapatıyor

Apple, iOS 18 güncellemesini yayınladıktan sonra, iOS 17.6.1 ve iPadOS 17.6.1 sürümlerini imzalamayı durdurdu, bu da kullanıcıların bu sürümlere geri dönmelerini engelledi. Ancak illa da iOS 17'yi kullanmak isteyenlerin önünde bir seçenek daha var.
Teknoloji - Teknoloji
24 Eylül 2024 - 14:21

Soğan soyarken artık ağlamak yok! Türk girişimci, geliştirdiği makineyle dünyayı peşine taktı

Soğan soyarken ağlamak, yemek yapanların en büyük dertlerinden bir tanesi. Türk girişimci Burhan Kum, yazılım destekli bir makineyle bu sorunu çözmek için bir makine geliştirdi. 20 kişinin soyduğu soğanı tek başına rahatlıkla soyabilen makine, yurt içi ve yurt dışından talep görüyor.
 - Kullanıcılardan tepki yağıyor
24 Eylül 2024 - 12:19

120 bin TL'lik iPhone 16'da saç baş yoldurtan sorun! 'Ekran kısıtlaması' tepki topladı

Apple, iPhone 16 serisinde 120Hz ekran yenileme hızını yalnızca Pro ve Pro Max modellerine özel tutarken, iOS 18'in bu özelliği çoğu zaman 80Hz ile sınırladığı iddia ediliyor. Kullanıcılar, 120Hz hızının sabit bir şekilde sunulmadığını belirtiyor. Peki bu durumun sebebi ne?
Teknoloji - Teknoloji
24 Eylül 2024 - 11:38

OpenAI'ın hesabından kripto para reklamı yapıldı: Gerçek sonradan anlaşıldı

ChatGPT ve Dall-E gibi üretken yapay zeka uygulamalarıyla bilinen OpenAI, X hesabından ilginç bir paylaşımda bulundu. "$OPENAI" isimli token'ı tanıtan bir duyuru yayınladı. Kullanıcılar, yapay zeka şirketinin kripto para sektörüne girdiğini düşünürken gerçek çok farklı çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
24 Eylül 2024 - 10:57

Dünyayı kabusa çeviren CrowdStrike için hesap zamanı: Kesintinin ardındaki gerçekler belli olacak!

CrowdStrike, temmuz ayında yaşanan küresel BT kesintisiyle ilgili olarak bugün ABD Temsilciler Meclisi alt komitesinde ifade verecek. Kıdemli Başkan Yardımcısı Adam Meyers, kesintinin nedenlerini ve benzer olayların tekrarlanmaması için alınan önlemleri açıklayacak. İşte detaylar!
 - Kullanıcılara "Oh" çektirecek yenilik!
24 Eylül 2024 - 10:07

WhatsApp, bilinmeyen hesaplardan gelen mesajlara karşı önlem alıyor: Yeni özellikten bilgi geldi

WhatsApp, kullanıcı deneyimini geliştirmek için bilinmeyen hesaplardan gelen spam mesajları otomatik olarak engelleyen yeni bir özellik üzerinde çalışıyor. Şu anda yalnızca Android kullanıcıları için beta test aşamasında olan bu özellik, belirli bir sayıyı aşan mesajları engelleyerek spam içeriklerin azaltılmasını amaçlıyor. Ancak özelliğin bir dezavantajı da var!
 - "İlk" olacak!
24 Eylül 2024 - 09:25

Mercedes, otonom sürüşte yeni bir dönem başlatıyor: İlk olacak!

Mercedes-Benz, araçlarında otonom sürüş özelliğini 60 kilometre/saat hızla sınırlıyor. Şirket bu sınırı artırarak, saate 95 kilometre hıza kadar otonom sürüş deneyimini sunmayı planlıyor. Yeni sistemin ne zaman devreye alınacağı ve fiyatı da belli oldu.
Teknoloji - Teknoloji
23 Eylül 2024 - 11:54

Türk savunma sanayii Azerbaycan'da yankılanacak! ADEX 2024'e rekor katılım

Türk savunma sanayii firmaları, 24-26 Eylül 2024 tarihleri arasında Azerbaycan’ın Bakü şehrinde düzenlenecek olan ADEX 2024 Fuarı’na katılım sağlıyor. Fuar süresince Türk savunma sanayii firmalarının ürettiği çeşitli platform ve sistemleri katılımcıların beğenisine sunulacak, ileri teknolojik kabiliyetler hakkında bilgiler sunulacak ve iş birliği fırsatları değerlendirilecek.
 - Bugünden itibaren geçerli olacak
22 Eylül 2024 - 21:01

Youtube Premium'a büyük zam! Abonelik ücretleri arttı

Netflix'ten sonra bir platform daha fiyat artışına gitti. Google'ın çevrimiçi video paylaşım platformu Youtube, Premium üyelik fiyatlarına zam yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Eylül 2024 - 17:39

Almanya, zor günler geçiren Volkswagen için harekete geçti: Yalnız değilsiniz!

Volkswagen, Almanya'daki fabrikalarını kapatma kararı alarak yaklaşık 300 bin kişiyi işsizlik riskiyle karşı karşıya bıraktı. Ekonomi Bakanı Robert Habeck, şirketin maliyet düşürme çabalarına destek vereceklerini ancak asıl sorumluluğun Volkswagen'e ait olduğunu vurguladı.
Teknoloji - Teknoloji
21 Eylül 2024 - 16:31

Türkiye, Nusret-2024 Davet Tatbikatı ile deniz gücünü gösterdi: 22 gemi tatbikata katıldı!

Nusret-2024 Davet Tatbikatı, Türkiye'nin ev sahipliğinde, İzmir Körfezi ve Zonguldak'ta gerçekleştirildi ve savunma sanayii firmalarının en son teknolojilerini sergileme fırsatı sundu. Tatbikata 16 ülkeden 22 gemi katılırken, Sonitus ve Hoytek gibi firmalar, su altı teknolojileriyle dikkat çekti.
 - Listeyi hemen kontrol edin
21 Eylül 2024 - 15:39

WhatsApp, 19 telefonu desteklemeyi bıraktı! İkonik iPhone modeli de listede

WhatsApp desteği kesilen cihazlar arasına, 1 Ekim 2024 tarihinden itibaren 19 telefon modeli eklenecek. Destek dışı kalacak modeller arasında çok sayıda eski Android telefonun yanı sıra popüler bir iPhone modeli de yer alıyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 Eylül 2024 - 15:38

Yenasoft, Dijital Dönüşüm Etkinliği’nde dijital fabrikalara odaklandı

Yenasoft, 2024 yılı 3DEXPERIENCE To Customer Experience etkinliğiyle dijital dönüşümde yeni bir çağ açarak fabrikaların dijital ikiz teknolojisini gündeme taşıdı. Makine, otomotiv, savunma ve havacılık gibi önemli sektörlerden temsilcilerin katıldığı etkinlikte, dijital dönüşümün yalnızca bir teknoloji yatırımı değil, üretim süreçlerinin baştan aşağı yeniden yapılandırılmasını sağlayan bir yol haritası olduğu vurgulandı. Yenasoft CEO’su Cem Şirolu, açılış konuşmasında, dijital ikiz teknolojisinin sanayideki üretim süreçlerini optimize etmek ve verimliliği artırmak adına devrim niteliğinde olduğunu belirtti.
Teknoloji - Teknoloji
21 Eylül 2024 - 15:02

Çinli araştırmacılar imkansızı başardı! En sessiz denizaltılar bile artık tespit edilebiliyor

Şanghay Jiao Tong Üniversitesi'nden bilim insanları, sualtı gözetiminde önemli bir denizaltı tespit yöntemi geliştirdi. Bu teknoloji, denizaltı pervanelerinin yaydığı zayıf elektromanyetik sinyalleri tespit etmek için deniz tabanından sinyalleri alıyor ve 20 km mesafedeki hedefleri belirleyebiliyor. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
21 Eylül 2024 - 14:29

Samsung, elektrikli araçlar için yeni bataryayı tanıttı: 20 dakikada yüzde 80 şarj!

Samsung SDI, Hannover'deki IAA Transportation 2024 etkinliğinde LFP-plus bataryasını tanıtarak elektrikli araçlar için daha uzun menzil ve hızlı şarj imkanı sundu. Bu yeni batarya, yüzde 10 daha fazla enerji yoğunluğu ile 20 dakikada yüzde 80 şarj kapasitesine sahip. Önemli bir özelliği daha var!
 - Uzman isim, kritik noktaya dikkat çekti
21 Eylül 2024 - 13:53

Sıfır telefon fiyatları yükselirken ikinci alternatifleri artıyor: Uzmanından 'IMEI' uyarısı!

Sıfır telefon fiyatlarının sürekli artması, vatandaşları ikinci el alternatiflere yönelmeye zorluyor. Endüstri Mühendisi Gökhan Taşcı, ikinci el telefon alırken dikkat edilmesi gerekenleri vurguladı. Garanti ve faturanın önemine dikkat çekti, Türkiye'den satın alınan cihazların IMEI numaraları için de önemli bir detayı gündeme getirdi.
Teknoloji - Teknoloji
21 Eylül 2024 - 11:50

Qualcomm, Intel'e gözünü dikti! Satın alma iddiaları gündemde

Qualcomm'un Intel'i satın almayı düşündüğü iddiaları, ABD basınında geniş yer buldu. Anlaşmanın kesin olmadığı belirtilse de bu durum Intel için büyük bir düşüşü simgeliyor. Anlaşmanın gidişatını gösteren detaylar ortaya çıktı.
 - Yıllardır saklanıyordu
21 Eylül 2024 - 10:47

ABD'nin herkesten sakladığı casus uydusu ilk kez görüntülendi! Amatör gözlemciden şok rapor

Avusturyalı amatör astronom Felix Schöfbänker, gizli bir ABD uydu filosunun görüntülerini elde ettiğini ve bu uyduların uluslararası suçları hedefleyen bir Savunma Bakanlığı ajansı tarafından kullanıldığını iddia ediyor. Schöfbänker, Boeing tarafından üretilen FIA-Radar serisine ait uyduların detaylarını bir teleskopla gözlemleyerek kaydettiğini belirtiyor.
Teknoloji - Teknoloji
21 Eylül 2024 - 09:50

Galaxy S25, hızlı şarj konusunda üzebilir! Yeni detaylar geldi

Samsung'un Galaxy S25 serisi, Galaxy S25 ve S25+ modellerinin şarj hızlarıyla tüketicileri hayal kırıklığına uğratabilir. İddialara göre S25 serisindeki modeller, S24'ler ile aynı şarj hızlarını sunacak. İşte detaylar!
Sona Git