Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
29 Ağustos 2024 - 09:17

iOS 18.1 Beta 3 yayınlandı: İki önemli özellik iPhone'lara geldi

Apple, iOS 18.1 ve iPadOS 18.1 ile macOS Sequoia 15.1 için Beta 3 sürümünü yayınlayarak bildirim özetleme özelliğini tüm uygulamalara genişletti ve Fotoğraflar uygulamasına arka plan nesnelerini kaldırma özelliğini ekledi. Ancak bu iki özelliği kullanmak için Apple'ın bir şartı var.
Teknoloji - Teknoloji
28 Ağustos 2024 - 17:45

Suya düşen telefonu 'YouTube' kurutuyor! Su birikintisini saniyeler içinde temizleyen yöntem onaylandı

Suya düşen bir telefonu kurutmak için YouTube videolarındaki ses dalgalarının titreşimlerinin su birikintisini temizleyeceğine dair yaygın bir inanış var. Bu yöntemin gerçekten işe yarayıp yaramayacağını iFixit ekibi test etti. İşte test sonuçları!
Teknoloji - Teknoloji
28 Ağustos 2024 - 16:58

Nvidia CEO'su Jensen Huang'ın CV'si gündem oldu: Teknoloji patronu 45 yıl önce ne yapıyordu?

Günümüzde dünyanın en zengin insanlarından biri olan Nvidia CEO'su ve kurucu ortağı Jensen Huang, teknoloji sektörüne atılmadan önce ne yapıyordu? Huang'ın LinkedIn profilinde 45 yıl önce başlayıp 5 yıl devam ettiği meslek dikkatleri çekti. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
28 Ağustos 2024 - 16:15

Galaxy S25 Ultra, iPhone 16 Pro Max'e meydan okuyacak: İşte Samsung'un büyük sürprizi!

Samsung'un 2025 Ocak ayında tanıtması beklenen Galaxy S25 Ultra, teknoloji meraklıları arasında şimdiden heyecan uyandırmış durumda. 2025'in en güçlü akıllı telefonlarından biri olması beklenen S25 Ultra, iPhone 16 Pro Max'i gölgede bırakacak bir özelliğe sahip olacak.
 - Instagram'a MSN özelliği geliyor
28 Ağustos 2024 - 15:25

Spotify ve Instagram'dan dev ortaklık! Müthiş özellik geliyor, şarkı tutkunları buna bayılacak

Meta ve Spotify, Instagram üzerinde kullanıcıların dinledikleri şarkıları gerçek zamanlı olarak paylaşmalarını sağlayan yeni bir özellik geliştiriyor. Şu anda sadece Spotify kullanıcılarına sunulacak olan bu özellik, MSN kullanıcılarına nostalji yaşatacak. Peki yeni özellik ne zaman kullanıma sunulacak?
 - Durov, Macron'u geri çevirmiş
28 Ağustos 2024 - 14:36

Telegram ile Fransa'nın 6 yıl önceki görüşmesi sızdırıldı: Pavel Durov, Macron'un teklifini reddetmiş

Geçtiğimiz günlerde Fransa'da 12 suçtan gözaltına alınan Telegram kurucusu ve CEO'su Pavel Durov ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron arasındaki gizli görüşme açığa çıktı. Bu görüşmede Macron'un, Durov'dan Telegram ile ilgili bir istekte bulunduğu ancak Durov'un kabul etmediği öne sürüldü. İşte detaylar!
 - Erdoğan dev projeyi imzaladı
28 Ağustos 2024 - 13:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan dev projeyi imzalamıştı! Türkiye'nin kuantum alanındaki hedefini Bilişim Vadisi açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye Kuantum Teknolojileri Geliştirme Merkezi kurulacak. Bilişim Vadisi Genel Müdürü Tüzgen, Türkiye'nin kuantum hesaplama sistemlerine geçişte öncü ülkelerden biri olabileceğini belirtti ve TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Kuantum Hackathon Yarışması ile bu alanda gençleri teşvik ettiklerini vurguladı.
Teknoloji - Teknoloji
28 Ağustos 2024 - 11:58

Amazon'un yapay zeka asistanı Alexa ücretli oluyor: Yeni Alexa, fiyatı ile cep yakacak

E-ticaret devi Amazon, "Google Asistan" ve "iPhone Siri" gibi sesli asistan uygulamalarına rakip Alexa platformunu güncelliyor. Kullanıcılarla çok daha doğal iletişim kurabilecek Alexa, yeni özelliklerini ücretli sunacak. Peki Amazon Alexa fiyatı ne kadar?
Teknoloji - Teknoloji
28 Ağustos 2024 - 11:39

Z kuşağı bunu da başardı! Klavye kullanımı yavaş yavaş tarihe karışıyor

Akıllı telefonlar ve tabletlerin yaygınlaşması, dizüstü ve masaüstü bilgisayarların kullanımını gölgede bırakırken, bu durum gençlerin bilgisayar klavyesi kullanma alışkanlıklarını da etkiledi. Uzmanlardan gelen uyarıları göre Z kuşağı, bilgisayar klavyesiyle yazma becerilerini kaybediyor. Peki bu durumun sebebi ne?i
Teknoloji - Teknoloji
28 Ağustos 2024 - 10:56

Apple, 100 çalışanını işten çıkardı: Sebebi ise şaşkına çevirdi

Apple, teknoloji dünyasında işten çıkarmaların nadir görüldüğü bir şirket olarak bilinse de yakın zamanda beklenmedik bir karar aldı. Teknoloji devi firma, dijital hizmetler departmanını küçültme kararı alarak bu ekipten 100 çalışanını kovdu. Kararın sebebi ise duyanları şaşırttı.
 - Uçak siparişleri iptal edildi...
28 Ağustos 2024 - 10:39

Telegram'ın sahibi gözaltına alındı, uçak siparişleri iptal edildi! BAE'den sürpriz karar

Telegram'ın sahibi Pavel Durov, Fransa'nın başkenti Paris'te gözaltına alınmıştı. Birleşik Arap Emirlikleri vatandaşı olan Durov'un gözaltı süresi uzatıldıktan sonra BAE yeni bir karar alarak, Fransa'dan sipariş ettiği 80 adet savaş uçağını iptal etti.
Teknoloji - Teknoloji
28 Ağustos 2024 - 09:33

En çok kullanılan PC işletim sistemleri açıklandı: Birinci şaşırtmadı

PC işletim sistemleri arasında yaşanan rekabet hız kesmeden devam ediyor. Pazar araştırma şirketi Statcounter, Temmuz 2023 - Temmuz 2024 dönemini kapsayan "En Popüler İşletim Sistemleri" raporunu açıkladı. İşte o liste!
 - Kullanıcıları çıldırtan o sorun çözülüyor
28 Ağustos 2024 - 09:15

WhatsApp Android için yeni özellik: 'Mesaj yığını derdi' son buluyor

Meta'nın mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Android uygulamasını güncelliyor. Beta sürümüne gelen yeni özellik sayesinde tüm okunmamış mesaj bildirimlerini tek bir dokunuşla temizlemek artık mümkün olacak. Mesaj yığınına son veren bu özellik nasıl kullanılır?
 - Sıfır Porsche fiyatına farları satılıyor
27 Ağustos 2024 - 17:39

Sadece 'bu iki far' Porsche 911 fiyatına karşılık geliyor! İşte Bugatti'nin yedek parça fiyatları

Dünyanın en pahalı ve lüks otomobillerinden Bugatti Chiron, yüksek yedek parça fiyatları ile de dikkat çekiyor. Polonya'dan verilen bir ilanda, aracın sadece ön farlarının bile Porsche 911 ile aynı fiyattan satışa sunulduğu ortaya çıktı.
Teknoloji - Teknoloji
27 Ağustos 2024 - 16:41

Kanser tespitini kolaylaştırmak için yapay zeka aracı geliştirildi: Erken teşhiste yeni dönem başlıyor

Erken teşhis, kanser ile mücadelede kritik bir rol oynasa da hastalığın tespit edilmesi her zaman kolay olmayabiliyor. Daha kolay ve etkili bir şekilde kanser tespiti için bilim dünyasında çeşitli çalışmalar yürütülüyor. Tıp dünyası, bu zorluğun üstesinden gelmek için teknolojik yenilikler arayışında ve bu alanda yeni bir yapay zeka önemli bir çözüm olarak öne çıkıyor.
 - Nereleri koruyacağı öğrenildi
27 Ağustos 2024 - 16:12

Çelik Kubbe projesinde çok çarpıcı detaylar! Nereleri koruyacağı öğrenildi

Türkiye'nin yerli ve milli şekilde üretip geliştirdiği hava savunma sistemi Çelik Kubbe için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Çeşitli katmanlardan oluşan Çelik Kubbe projesinin konuşlandırılacağı yerler de merak konusu oldu. Çelik Kubbe projesi bittiğinde, Türkiye'nin stratejik öneme sahip yerlerini, petrol rafinelerini ve komuta kontrol merkezlerini koruyacağı öğrenildi.
Teknoloji - Teknoloji
27 Ağustos 2024 - 15:57

PlayStation 5 ve DualSense zamlandı: PS5 güncel fiyat listesi!

Sony, PlayStation Blog'da yaptığı resmi duyuru ile PlayStation 5 fiyatları için zam kararı aldı. Fiyatlara gelen güncelleme ile birlikte Japonya'da PS5 fiyatı dolar bazında 500 doların üstüne çıktı. Zamlardan DualSense de nasibini aldı. İşte güncel PS5 ve DualSense fiyat listesi!
Teknoloji - Teknoloji
27 Ağustos 2024 - 15:15

Snapchat iPad uygulaması kullanıma sunuldu: Ama çok büyük bir sorun var!

Instagram ve Facebook'un rakibi sosyal medya platformu Snapchat, 13 yılın ardından beklenen adımı attı. 'Snapchat iPad' uygulaması resmen yayınlandı. Kullanıcılara tam ekran deneyimi sunan uygulama, beraberinde ise çok büyük bir sorunu getirdi.
Teknoloji - Teknoloji
27 Ağustos 2024 - 14:51

'En riskli uzay görevi' ertelendi! SpaceX, Polaris Dawn için yeni tarih verdi

SpaceX, insanlık tarihindeki ilk özel uzay yürüyüşünü gerçekleştirmeyi amaçladığı Polaris Dawn görevini erteledi. En riskli uzay görevlerinden biri olarak kabul edilen bu misyona Kennedy Uzay Merkezi'nde engel çıktı. İşte detaylar ve yeni tarih!
 - "Çok pişmanım" diyerek duyurdu
27 Ağustos 2024 - 13:53

Mark Zuckerberg'den çarpıcı 'Biden' itirafı: "Çok pişmanım"

Meta'nın patronu Mark Zuckerberg, Kovid-19 salgını dönemine ilişkin çarpıcı bir itirafta bulundu. ABD hükümetinin Facebook ve Instagram'daki içerikleri kaldırması için baskı yaptığını iddia eden Zuckerberg, bu baskılar karşısındaki tutumu için de pişman olduğunu dile getirdi.
Başa Dön Sona Git