Tgrt Haber
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 16:13

Akıllı telefon fiyatları için büyük zam kapıda! Xiaomi yetkilisi, tarih vererek uyardı

Akıllı telefon fiyatları, sürekli olarak artmaya devam ederken Çinli teknoloji devi Xiaomi'den kötü bir haber geldi. Redmi Genel Müdürü Thomas, telefonların maliyetlerinin artacağını ve kullanıcıların "az özellik + düşük fiyat" ile " çok özellik + yüksek fiyat" arasında tercih yapmak zorunda kalacağını savundu. Peki telefon fiyatlarına ne zaman zam gelecek?
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 15:48

HÜRJET Mısır'da vitrine çıkacak

Türkiye'nin ilk jet motorlu süpersonik eğitim uçağı HÜRJET, Mısır Uluslararası Airshow'a katılarak uçuş gösterisi yapacak.
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 15:24

iPhone'da Spotify ses kontrolü zorlaştı! Fiziksel düğmelerin yerini artık bu yöntem alıyor

Spotify, iPhone kullanıcılarının artık fiziksel ses düğmeleriyle bağlı cihazlardaki sesi kontrol edemeyeceğini duyurdu. Bu değişiklikten Apple'ı sorumlu tutan müzik devi, kullanıcılara alternatif bir çözüm de sundu. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 14:34

Ehliyet alacaklar için dev yenilik: Direksiyon sınavları sanal ortama taşınıyor

Çukurova Teknokent'teki girişimci Tarık Arı, sanal gerçeklik (VR) teknolojisini kullanarak sürücü adaylarına gerçekçi bir direksiyon sınavı deneyimi sunan bir simülasyon geliştirdi. Bu proje, yapay zeka desteğiyle sürüş eğitimini sanal ortama taşırken adayların sınav stresini azaltmayı hedefliyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 13:53

Türkiye, internet kullanımında dünya ortalamasını aştı: Bakan Uraloğlu rakamları paylaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'nin internet kullanım oranının dünya ortalamasının çok üzerinde olduğunu açıkladı. 22 yılda yapılan yatırımlarla Türkiye'nin ulaşım ve iletişimde önemli ilerlemeler kaydettiğini belirten Uraloğlu, internet kullanım oranına ilişkin rakamları da paylaştı.
 - "Yer çekimi kadar önemli"
30 Ağustos 2024 - 12:03

Dünya'yı saran yeni bir tabaka keşfedildi: NASA, "Yer çekimi kadar önemli" diyerek duyurdu

Bilim insanları, 60 yıldır aradıkları şeyi buldu: Dünya'nın etrafındaki görünmeyen ambipolar enerji alanı tespit edildi ve ölçüldü. ABD Havacılık ve Uzay Ajansı'na (NASA) göre bualan yerçekimi kadar önemli. Üstelik sadece Dünya'da değil, başka gezegenlerde de olduğu düşünülüyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 11:15

Senaryosunu yapay zeka yazdı, fragman yayınlandı: Atatürk, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman filmde

Senaryosunu yapay zekanın yazdığı '3071' adlı sinema filminin ilk fragmanı yayınlandı. Dünyadaki bir felaketi konu edinen filmde Türk tarihinden Atatürk'ün yanı sıra Mete Han, Alparslan, Fatih Sultan Mehmet ve Kanuni Sultan Süleyman gibi liderler yer alıyor. İyiler ve kötülerin savaşının olduğu filmin oyunu da hazırlanıyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 10:59

Google'ın gizli modunu kullananlara 170 bin TL tazminat! Avukatlar, kullanıcılara çağrı yaptı

ABD'de Google'a karşı açılan toplu dava, şirketin kullanıcılarının gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla gündemde. Dava kapsamında Chrome tarayıcısının gizli mod açıkken kullanıcıların verilerini toplamaya devam ettiği iddia ediliyor ve mağdurların 5 bin dolar (yaklaşık 170 bin TL) tazminat talep etme hakkı bulunuyor.
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 10:02

Starlink tüm dünyaya ücretsiz internet verecek! Yeni özelliği Elon Musk duyurdu

SpaceX CEO'su Elon Musk, Starlink uydudan internet hizmeti kapsamında tüm dünyaya ücretsiz acil durum hizmeti sunacaklarını duyurdu. Zor durumda kalan kullanıcıların hayatını kurtarma potansiyeli olduğu belirtilen bu hizmeti kullanmak için tek bir şart var!
Teknoloji - Teknoloji
30 Ağustos 2024 - 09:18

Android kullanıcılarına müjde! Google Play Store, uygulama indirmedeki büyük eksikliği kapattı

Google, Android kullanıcılarının beklediği güncellemeyi uyguladı. iPhone'da yıllardır var olan "aynı anda birden fazla uygulama indirme ve güncelleme" işlevi kullanıma sunuldu. Peki bu özellik nasıl kullanılır?
Teknoloji - Teknoloji
29 Ağustos 2024 - 23:54

X’e (Twitter) erişim problemi! Dünya genelinde kullanıcılar giriş yapamıyor

Son dakika haberi: Dünya genelinde X’e (Twitter) erişim problemi yaşanıyor. Kullanıcılar uygulamaya giriş yapamıyor.
Teknoloji - Teknoloji
29 Ağustos 2024 - 20:57

Bayraktar AKINCI, ASELSAN'ın ürettiği TOLUN ile hedefi yerle bir etti

Selçuk Bayraktar, AKINCI ile ilgili meraklandıran görüntüler paylaştı. Bayraktar AKINCI bir testi daha başarıyla tamamladı. AKINCI'dan atılan ASELSAN'ın ürettiği TOLUN mühimmatı hedefi yerle bir etti.
Teknoloji - Teknoloji
29 Ağustos 2024 - 17:39

Apple Intelligence özellikleri, Türkiye'de erişime açıldı: Etkinleştirmek çok basit!

Apple, iOS 18.1 ve macOS 15.1 Beta 3 sürümlerinde cihaz bölgesinin ABD olarak ayarlanması gerekliliğini kaldırarak yalnızca dil ayarının ABD İngilizcesi olmasının yeterli olduğunu duyurdu. Bu değişiklikle, Türkiye'deki kullanıcılar da Apple Intelligence özelliklerini denemeye başlayabilecek. Peki Apple Intelligence nasıl açılır?
Teknoloji - Teknoloji
29 Ağustos 2024 - 16:36

Hafta sonu uykusunun faydası araştırıldı: Hayat kurtaran bir sırrı açığa çıktı

Bilim insanları, hafta içi uykusuzluk çeken kişilerin hafta sonları ekstra uyuyarak uyku eksikliğini telafi etmeleri durumunda vücutlarında ne tür bir etki bırakacağını araştırdı. Hafta sonu uykusunun, kalp sağlığı için oldukça önemli olduğu belirlendi.
 - "Deli Kanı taşıyoruz"
29 Ağustos 2024 - 15:53

SOLOTÜRK 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda uçuş rekoru kıracak! Binbaşı Murat Bakıcı: Deli kanı taşıyoruz

Türk Hava Kuvvetleri'nin uçuş gösteri ekibi SOLOTÜRK 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında, İstanbul Yenikapı'da gösteri uçuşu yapacak. Dünyanın en iyi pilotları arasında gösterilen SOLOTÜRK pilotları İstanbul'da yapacakları gösterinin detaylarını ve SOLOTÜRK ekibinin başarısını İhlas Haber Ajansı Muhabiri Zöhre Alagöz'e anlattı.
Teknoloji - Teknoloji
29 Ağustos 2024 - 15:41

Bakan Kacır duyurdu! Milli Teknoloji Hamlesi'nin yeni neferleri 'akademide' yetişecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Türkiye’nin alanında önde gelen firmaları ve üniversitelerimizin deneyimli eğitmenleri tarafından verilecek eğitimlerle, Milli Teknoloji Hamlesi projelerinde ihtiyaç duyulan nitelikli insan kaynağını geliştiriyoruz.” dedi.
Teknoloji - Teknoloji
29 Ağustos 2024 - 15:37

Yeni PlayStation Store indirimleri başladı: Oyun fiyatları sert düştü! Satın almak için son tarih

Sony, PlayStation Store'da "Fırsat Çılgınlığı" adlı büyük bir indirim kampanyası başlattı ve yüzlerce popüler oyun yüzde 90'a varan indirimlerle sunuluyor. Bu indirimler, 12 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek. İşte kampanya kapsamında öne çıkan oyunlar!
 - Zombi mantarı insanlara bulaşabilir mi?
29 Ağustos 2024 - 14:40

The Last of Us'a konu olan zombi mantarı, tarantulayı ele geçirdi! Kabus gibi görüntü kameraya yansıdı

Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan The Last of Us ve aynı adlı dizisinde de ekranlara gelen kordiseps (zombi mantarı), gerçek hayatta görüntülendi. Bir vahşi yaşam araştırmacısı Chris Ketola, kordiseps tarafından enfekte edilmiş bir tarantulanın ürkütücü görüntüsünü kayda alıp sosyal medya hesabında paylaştı.
Teknoloji - Teknoloji
29 Ağustos 2024 - 14:00

Türk savunma sanayiinde 'hidrojen' çağı! İHA'ların gücüne güç katacak yeni teknoloji için adım atıldı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, hidrojen teknolojilerinin savunma sanayisinde kullanımını geliştirmeyi amaçlayan yenilikçi projeler başlattı. Bu projeler, kara, hava, deniz ve uzay platformlarında kullanılabilecek yerli hidrojen sistemleri ile emniyet ve güvenlik güçlerinin operasyon kabiliyetlerini artırmayı hedefliyor.
 - Tarihte bir ilke imza atacak
29 Ağustos 2024 - 11:57

iPhone 17 hakkında çarpıcı gelişme: iPhone 16'yı unutturacak bir özellik ile geliyor

iPhone 17 özellikleri hakkında peş peşe sızıntılar gelmeye devam ediyor. Daha iPhone 16 tanıtılmadan iPhone 17 Pro Max için heyecan verici bir sızıntı geldi. iPhone 17 ve 2025’te çıkması beklenen dördüncü nesil iPhone SE'nin RAM kapasitesi ortaya çıktı.
Başa Dön Sona Git