Tgrt Haber
 - İşte Apple'ın tanıtacağı tüm ürünler!
27 Ağustos 2024 - 11:57

Apple'ın 9 Eylül etkinliğinde tanıtacağı tüm ürünler: iPhone 16, Apple Watch 10 ve daha fazlası!

Apple, 9 Eylül 2024'te gerçekleştireceği "Glowtime" etkinliğinde iPhone 16 ve iPhone 16 Pro gibi yeni ürünlerini tanıtacak. Etkinlikte, iPhone 16'nın yanı sıra Apple Watch SE 3 ve Ultra 3 gibi güncellenmiş modeller de duyurulacak ve bazı eski ürünler satıştan kaldırılacak. İşte detaylar!
Teknoloji - Teknoloji
27 Ağustos 2024 - 10:55

ABD seçimleri için X, harekete geçti: Grok'un konuşması değiştirildi

X sosyal medya platformu, ABD seçimleri öncesinde Grok yapay zeka sohbet robotunu güncelledi. Beş ABD eyaletinden gelen uyarıların ardından Grok önemli bir değişikliğe uğradı.
 - Gizemli altın küre hayrete düşürüyor
27 Ağustos 2024 - 10:17

Bilim insanları okyanus yüzeyinde keşfetti! Gizemli altın küre hayrete düşürüyor

Güneş'in sıcak ışıklarının asla ulaşamadığı Alaska kıyılarındaki okyanusta bilim insanları gizemli bir cisim keşfetti. Sul altı aracı altın renkli bir küre buldu. Araştırmacılar altına benzetilen küreyi incelemek için çeşitli aşamalardan geçti ve dikkat çeken yorumlar yaptı.
Teknoloji - Teknoloji
27 Ağustos 2024 - 10:07

Pavel Durov gözaltında: Telegram'ın indirme sayıları fırladı

Telegram başkanı Pavel Durov, Fransa'da yasa dışı faaliyetlere göz yummakla suçlanarak gözaltına alındı. Ancak bu durum kullanıcılarda ters bir etki yaptı. Durov'un gözaltına alınmasından bu yana Telegram'ın indirme sayılarında önemli bir artış yaşanırken, özellikle iki ülkede uygulama marketlerindeki sıralaması dikkat çekti.
 - Dünyada bir ilk! Peki nasıl çalışacak?
27 Ağustos 2024 - 09:18

Bu telefon dünyada ilk: Fiziksel hiçbir düğmesi yok, tanıtım tarihi belli oldu

Çinli teknoloji devi Xiaomi, uzun süredir fiziksel bir düğmesi bulunmayan yani tamamen tuşsuz bir tasarıma sahip bir akıllı telefon geliştirdiği haberiyle gündemde bulunuyor. Zhuque kod adıyla bilinen bu telefonla ilgili şirket şu ana kadar sessiz kaldı. Cihazın tanıtılacağı tarih sızdırıldı.
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 19:36

Bayraktar KIZILELMA taksi testinde!

Bayraktar KIZILELMA taksi testini başarıyla geçti. Selçuk Bayraktar, Türkiye'nin milli savunma sanayisinin önemli bir parçası olan Bayraktar Kızılelma'nın gece taksi testini başarıyla tamamladığını duyurdu.
 - "Tam bir saygısızlık"
26 Ağustos 2024 - 17:54

Arda Güler'in EA FC25 reytingi, Türk oyunculardan tepki aldı: "Arda mahkemeye verse kazanır"

Futbol oyunu sevenler, EA FC25 için geri sayıma geçti. Piyasaya sürülmesine 1 aydan az bir zaman kalan FC25, Arda Güler reytingi ile Türk oyunculardan tepki topluyor. Sosyal medyada yapılan yorumlarda Real Madrid'in genç oyuncusuna haksızlık yapıldığı belirtilirken, Güler'in dava açsa kazanacağı savunuluyor.
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 17:10

İnsan beyni hakkında çarpıcı araştırma: 'Sevgi'nin sırrı çözüldü

Bilim insanları, beynin farklı bölgelerini aydınlatan altı farkı sevgi türünü ortaya koydu. Yapılan yeni bir çalışmaya göre ebeveyn sevgisi ile evcil hayvan sevgisi gibi durumlar, teorik olarak aynı duygu olsa da beynin farklı bölgelerini harekete geçiriyor. Peki hangi tür hangi bölgeyi tetikliyor? İşte detaylar.
 - iPhone 15 dahil çok sayıda modele veda!
26 Ağustos 2024 - 16:09

iPhone 16 geliyor, eski iPhone'lar piyasadan kalkıyor! İşte Apple'ın vazgeçeceği 10 cihaz

Teknoloji devi Apple, iPhone 16 ve 16 Pro özelliklerini eylül ayında gerçekleştireceği bir tanıtım lansmanında açıklayacak. Sadece iPhone 16 değil, yeni akıllı saat ve kablosuz kulaklıkların da duyurulması bekleniyor. Peki yeni modeller tanıtıldıktan sonra piyasadan kaldırılacak cihazlar hangileri?
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 15:31

Türk Savunma Sanayii Asya kıtasına çıkarma gerçekleştirdi! Stratejik anlaşmalar gerçekleşti

Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde Türk Savunma Sanayii temsilcileri, stratejik anlaşmalar ve iş birlikleri için Asya kıtasına çıkarma gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklamalar gerçekleştiren Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün; 'Bugün attığımız bu adımlar, geleceğin büyük başarılarının habercisidir' diyerek önemli mesajlar verdi.
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 15:24

Arc Search, Android'e geliyor! Google Chrome ve Safari'de bile bulunmayan özelliği gündem oldu

Şu ana kadar sadece iPhone ve Windows cihazlarda özel olarak bulunan Arc Search tarayıcısı nihayet Android kullanıcılarına da sunulacak. Uzun süredir gündemde olan Arc Search, özellikle de Google Chrome ve Safari gibi popüler tarayıcılarda bile olmayan bir yeteneği ile ön plana çıkıyor.
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 14:31

Yerli üretim Uraltay V2 robotu tanıtıldı! Taşıma kapasitesi ile rakiplerine meydan okuyor

Elazığ'daki İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, yerli mühendislik ürünü olan ve 1.5 ton taşıma kapasitesine sahip Uraltay v2 robotunu geliştirdi. Otonom bir şekilde hareket edebilen cihaz, çoğu robotta olmayan taşıma kapasitesi ile dikkatleri topladı.
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 12:14

Türksat 6A'nın elektrikli itki motoru ateşlendi! Yerli motor, uyduya çok büyük bir özellik kazandıracak

Türkiye'nin ilk yerli ve milli haberleşme uydusu Türksat 6A, yörüngedeki testlerine devam ederken çok önemli bir gelişmeye imza attı. Yerli imkanlarla üretilen HALE 1500 elektrikli itki motoru başarıyla ateşlendi. Bu motor sayesinde uydu, çok önemli bir özellik kazanacak.
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 11:41

Bilim insanlarından 'demans hastalığı' hamlesi: 1 milyondan fazla beyinde çalışma yapılıyor

Yaşlı insanlarda sık rastlanan demans hastalığı ile ilgili bilim insanları yeni bir araştırmaya hazırlanıyor. Şu anda demans riskini önceden tespit etmek kesin olarak mümkün değil. Geliştirilecek yeni araç ise bu konuda "zincirleri kırma" potansiyeline sahip.
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 10:59

PlayStation Portal'ın başarısı Sony'yi etkiledi: Sürpriz bir oyun konsolu geliyor iddiası!

PSP ve PS Vita modelleri ile taşınabilir el konsolu pazarında yer almayı deneyen Sony, başarılı olamamıştı. Geçen yıl piyasaya çıkan PlayStation Portal ise bu durumu değiştirebilir. Ünlü sızıntı kaynağı Tom Henderson, Sony'nin sürpriz bir el konsolu çıkarabileceğini ima eden bir paylaşımda bulundu.
Teknoloji - Teknoloji
26 Ağustos 2024 - 10:09

Yakıt tasarruflu araçlar, yeni yöntem sonrası artacak! Hafif çelikler, benzin fiyatlarını etkiliyor

Yakıt tasarruflu araçlar, artan benzin fiyatları nedeniyle hem sıfır hem de ikinci el otomobil kullanıcıları için oldukça önem arz ediyor. Bu tür araçların sayısını artırmak için uğraşan araştırmacılar, yakıt verimliliğini artıracak bir teknoloji geliştirdi. İşte detaylar!
 - Sadece bir modelde olacak!
26 Ağustos 2024 - 09:19

iPhone 16, yeni özellikleri ile geliyor: Apple'ın sadece bir modele özel tutacağı kamera özelliği!

Apple, iPhone 16 serisini eylül ayında tanıtmayı planlıyor. Tam olarak 9 Eylül'de duyurulması beklenen iPhone 16 ve 16 Pro özellikleri birçok kez sızdırılmıştı. Son gelen bilgilere göre, iPhone 15 Pro Max'e özel olan bir işlev bu yıl iPhone 16 Pro'ya da gelecek.
Teknoloji - Teknoloji
25 Ağustos 2024 - 21:50

TEKNOFEST Drone Şampiyonası bitti: İşte Türkiye'nin en hızlı dron pilotları!

TEKNOFEST Drone Şampiyonası'nın ilk etap yarışları sona erdi. Türkiye'nin en hızlı dron pilotları belli oldu. Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ise yaptığı konuşmasında TEKNOFEST'in Isparta'da yapmış olduğu etkinlikte gurur duyduğunu söyledi.
Teknoloji - Teknoloji
25 Ağustos 2024 - 18:30

Doç. Dr. Ülkü İlgi Eldem Anar yapay zeka ve geleceğin mesleklerini yorumladı! 'Geleceğin mesleği değil geleceğin insanı olmak'

Maltepe Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ülkü İlgi Eldem Anar, Türkiye'de İş Dünyası dergisine açıklamalarda bulundu. İlgi Eldem Anar, öğrenciler için üniversite tercihlerinin yanı sıra yapay zekayı ve geleceğin mesleklerini yorumladı.
 - Astronotlara kötü haber!
25 Ağustos 2024 - 03:29

Uzayda mahsur kalan astronotlar için NASA'dan kötü haber geldi

Uzay görevi için iki ay önce Dünya'dan ayrılan astronotlar mahsur kaldı. NASA akıbetleri merak edilen astronotlar için kaygı verici bir açıklama yaptı. Sunita Williams ve Butch Wilmore için bilimkurgu filmi tadında macera sürecek.
Başa Dön Sona Git