Tgrt Haber

Beş gollü tarihi zafer

5 Ağustos 2024 14:15 | Güncelleme :5 Ağustos 2024 14:34

Geçen sezon belki de Beşiktaş tarihinin en kötü sezonlarından bir tanesiydi. Trabzonspor maçları hariç Fenerbahçe ve Galatasaray’a hem evinde hem deplasmanda kaybetmişti. Bu kadar kötü geçen bir sezonda seçim olmuş, başkan değişmiş, altı defa teknik adam değişmiş, bu kaosun içerisinde Beşiktaş Türkiye Kupası’na tutunmuş adeta bataklıkta açan bir çiçek gibi Trabzonspor karşısında Türkiye Kupası’nı almayı başarmıştı. Bu sayede Süper Lig’in şampiyonu ile Süper Kupa’yı oynamaya hak kazanmıştı. 

Beşiktaş’ın eksikleri çoktu. Çok oyuncu göndermesi, çok da transfer yapması gerekiyordu. Transfer dönemine Paulista gibi çok önemli bir transferle başladı. Rafa Silva gibi adeta imkansıza yakın bir transferi bitirdi. Gol krallıkları olan dünyaca ünlü Ciro Immobile ile kadrosunu iyice güçlendirdi. Emirhan Topçu transferini yapmış olmasına rağmen maça yetiştiremedi. Bu büyük bir handikaptı.

Giovanni, Beşiktaş’ı çok iyi hazırlamış, Galatasaray’a da çok iyi çalışmış. Çok kötü sezonu iki kupayla kapatmak için bu fırsatı iyi değerlendirmek gerekiyordu. Yeni sezona moralli girmek, ezeli rakibini yenerek kupayla girmek camiaya büyük moral verecekti. Atatürk Olimpiyat Stadı'nı, büyük Beşiktaş taraftarı adeta bir karnaval yerine çevirdi. Sadece sahada değil tribünlerde de Beşiktaş’ın bariz üstünlüğü vardı.

Maç boyunca yeni transferlerden Ciro Immobile, Rafa Silva ve Paulista’nın müthiş performanslarına Svenson ve Gedson Fernandes‘in ekstra performanslarının eklenmesi, Al Musrati’nin kusursuza yakın oynaması ve erken golün gelmesiyle birlikte galibiyete yakın taraf Beşiktaş oldu. Ama hiç kimse bu derece farklı skor beklemiyordu.

Beşiktaş, Galatasaray’a karşı tarihi bir fark atarak hafızalardan silinmeyecek bir skor ortaya çıktı. Ayrıca tarihi skora, tarihi istatistikler de eklendi. En genç yaşta derbilerde gol atan Mustafa Erhan Hekimoğlu, derbilerde 22. saniyede Ciro Immobile‘nin attığı gölün en erken gol olması gibi bir çok çarpıcı ilkler gerçekleşti.

Sonuç olarak bu muhteşem galibiyet, yeni teknik adamın tartışılmasını ortadan kaldırması, takımın özgüveninin yerine gelmesi, kabus gibi geçen sezonun izlerinin silinmesi açısından çok kıymetli. Üç nokta atışı transfer ile Beşiktaş yeni sezonun tartışmasız en net şampiyon favori adayıdır.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Ertan 6 Ağustos 2024 00:31

Bu Güzel ve açıklayıcı yazı için teşekkür ederim Bülent bey

Necmi Uslu 5 Ağustos 2024 15:48

Bülent kardeşim güzel yorum yapıyorsun,en ince detayına kadar.Tebrik ederim

Yahya kaplan 5 Ağustos 2024 15:07

Yürüyen Beşiktaş Bülent uslu yine nokta atışı yorumlar yapmış

ilteriş 5 Ağustos 2024 15:00

Adamsın Bülent abi

Tayfur 5 Ağustos 2024 14:54

Maçı anlatmak isteseydim senin gibi daha iyi anlatamazdim muhteşem köşe yazısı inşallah devamı gelir başarılarımız iyiki Beşiktaşliyim

Bülent Uslu - Son Yazıları
Şanssızlık
16 Eylül 2024
Rüya Gibi
30 Ağustos 2024
Her şeye rağmen lider
20 Ağustos 2024
Zirveye Kartal pençesi
12 Ağustos 2024