Tgrt Haber

Şanssızlık

16 Eylül 2024 12:41 | Güncelleme :16 Eylül 2024 12:45

Beşiktaş’ın, Şenol Güneşli Trabzonspor deplasmanında kazanmak için her şeyi yaptığına inanıyorum. Şenol Güneş’in, Beşiktaş’ın başındayken istatistik olarak bir takıma bu kadar ezildiğini hatırlamıyorum. Belki 1 puan kazandılar ama 10 kişi kalsalar bile bu çirkin futbol, kendi evlerinde hiç yakışmadı. 

Beşiktaş’ın, %75 topla oynaması, gol beklentisi, pas yüzdesi, net pozisyonlar ve maçın adamı Trabzonspor’un kalecisi Uğurcan Çakır’ın olması zaten her şeyi gösteriyor.

Maçın başında Edin Visca‘nın, Rafa Silva‘ya yapmış olduğu sakatlamaya yönelik faul, kırmızı kartla cezalandırılınca VE Trabzonspor’un 10 kişi kalması, Beşiktaş’ın avantajına mı oldu yoksa tam tersi mi bu tartışılır! çünkü 10 kişi kalan Trabzonspor duran toptan da golü bulunca tamamen kalesinin önüne otobüsü çekti.

Aslında Beşiktaş’ın Trabzonspor deplasmanında, futbol olarak ezici bir üstünlük kurması ve bir puanla dönmesi çok üzülecek bir durum değil. Buradaki tek sorun, rakiplerin puan kaybetmemesi ve Beşiktaş’ın puan kaybetmeye kredisinin olmamasıdır. Önümüzdeki hafta, Fenerbahçe Galatasaray derbisinin olması büyük avantaj oldu. Beşiktaş, yarıştan kopmama adına Galatasaray derbisine kadar önündeki 4 maçta da puan kaybetmeden ilerlemesi gerekiyor.

Beşiktaş’ta eleştirilmesi gereken konulardan bir tanesi de Muci’nin berbat performansı! Bu sezon başından beri çok fazla forma şansı bulamayan Muci, bulduğu dakikalarda da hiçbir katkı sağlayamadı. Trabzonspor karşısında, Beşiktaş’ın ofansif gücüne katkı sağlaması için 10 kişi kalmış, yorulmuş rakibine karşı sahaya sürülen Muci, aldığı her topta maalesef geriye döndü. Yorulduğu için maçtan çıkmak zorunda kalan Milot Rashica yerine giden Muci, ofansif anlamda Beşiktaş’a hiçbir katkı sağlayamadı. Beşiktaş tarihinin en büyük bonservis bedellerinden birisi ile büyük beklentilerle transfer edilen Muci, sezona büyük hayal kırıklığı ile başladı.


Diğer husus ise, sezon başından beri Beşiktaş ciddi hakem hatalarına maruz kalıyor ve buna yönetim henüz hiç ses çıkartmadı veya çıkartamadı. Bu kabul edilebilir bir durum değil, Trabzonspor karşısında Rafa Silva’ya yapılan gaddarca faule, hakem değil kırmızı kart, sarı kart bile veremedi. VAR’ın devreye girmesi ile birlikte kırmızı kart zoraki çıktı. Ciro Immobile’ye, Savic’in  yapmış olduğu net penaltı verilmedi. Yönetim yoğun hakem hatalarına ses çıkarmamaya devam ederse ve Beşiktaş bu yüzden puan kaybetmeye devam ederse, yönetim çok zor duruma düşebilir. Çünkü Beşiktaş’ın haklarını savunamayan yönetim konumuna düşecektir. Derhal hakem hatalarına bir çözüm bulunmalı.


Beşiktaş, çok güçlü bir kadro kurmuştur ama derin bir kadrosu yoktur. Bundan dolayı kadrosunu en ekonomik bir biçimde kullanarak ve rakiplerinin de puan kaybetmemesinden ötürü cebinde kredisi olmadan, mümkün olduğunca puan kaybetmeden ilerlemesi gerekiyor. Trabzonspor maçı büyük talihsizlikti, çok iyi oynayan Beşiktaş belki çok pozisyona giremedi ama maçı kazandıracak pozisyonları buldu. Duran toptan yediği gole karşılık verdi ama daha sonrasında bulduğu pozisyonlarda Uğurcan Çakır’a takıldı. Bundan sonra takılmadan ilerleyen bir Beşiktaş göreceğimize, en azından Galatasaray derbisine kadar hiç fire vermeden ilerleyen bir Beşiktaş göreceğimizi düşünüyorum.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bülent Uslu - Son Yazıları
Rüya Gibi
30 Ağustos 2024
Her şeye rağmen lider
20 Ağustos 2024
Zirveye Kartal pençesi
12 Ağustos 2024
Beş gollü tarihi zafer
5 Ağustos 2024