Tgrt Haber

Her şeye rağmen lider

20 Ağustos 2024 08:56 | Güncelleme :20 Ağustos 2024 08:57

Muhteşem bir Süper Kupa finali başlangıcı, devamında kötü zeminde her ne kadar transfer tahtası kapalı olsa bile oturmuş bir kadrosu olan zorlu Samsunspor deplasman galibiyeti. 2017 yılından bu yana içeride yenemediğimiz Antalyaspor karşısında, son dört sezondur ilk iki haftada altı puan toplayamayan Beşiktaş’ın ne yapacağı merak konusuydu.

Güzel bir başlangıç ama bir o kadar da kötü istatistiklere karşılık muhteşem bir atmosfer, muhteşem bir stadyum ve muhteşem bir taraftar önünde Beşiktaş kendi evinde sezonun ilk maçına çıktı. Zemin çok iyi, stadyumla alakalı bir çok yenilik taraftarın çok hoşuna gitti. Daha taraftar maçın başlangıç düdüğü ile coşkuyu yaşayamadan belki de Süper Lig tarihinin en erken gollerinden bir tanesini yemenin şokuyla maç başladı.

Bu kadar kötü istatistiğe sahipken bir de maça bir sıfır mağlup başlıyorsunuz! Şayet, geçen sezon ki kırılgan Beşiktaş olsaydı, bu maçın dönme olasılığı çok çok düşüktü ama Rafa Silva, Ciro Immobile gibi usta ayaklarınız ve süper yıldızlarınız olunca işler tabii ki o kadar da zor olmuyor. Gol kralı sahneye çıktı ve iki güzel golle Beşiktaş’ı öne geçirdi ama bitmedi! Üçüncü resmi maçında dördüncü golünü atan İmmobile ve üçüncü resmi maçında üç gol bir asist yapan Rafa Silva Beşiktaş’ın gol yükünü sırtlarken Semih ve Rasicha’nın iki lig maçında ikişer asist yapmaları çok değerliydi.

Çok kötü bir hakem performansı ilk yarıda dokuz faul olmasına rağmen bir tane bile sarı kart çıkartmadı. Sertliğe müsaade eden, rakip takımın sertlik konusunda iştahını artıran, sahada maalesef çok kötü yönetim gösteren bir hakem vardı. Hatta olay o kadar çirkinleşmeye başladı ki, Samsunspor maçından sonra Rafa Silva‘nın faullerle durdurulabileceğinin sinyalini veren ulusal ekrana çıkan bir yorumcu vardı. Adeta Antalyasporlu oyuncular, yorumcuyu dinlemişçesine, Maç boyunca Rafa Silva‘ya gaddarca fauller yaptılar. İpin ucu o kadar kaçtı ki, futbolculuk hayatının sonuna gelmiş 36 yaşındaki Güray, Rafa Silva’nın da futbolculuk hayatını bitirmeye yönelik meslektaşına haince faul yaptı. Hakem, iki kere kırmızı kart olan pozisyona sarı kartını bile lütfen çıkartabildi. VAR uyarısı ile kırmızı kart gelebildi. O kadar çok kadar sertliğe müsaade edildi ki, Güray sarı kart çıkacağına bile inanmamıştı.

Beşiktaş tüm bu olumsuz koşullarda ilk iki haftayı kayıpsız atlatmayı başardı. Hakem skandallarının önüne geçilebilirse, çok iyi bir stoper, çok iyi bir bek ve çok iyi bir kanat transferleri ile birlikte Beşiktaş’ın şampiyonluğun net favori adayı olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Beşiktaş’ın kupaları lekesiz ve tertemizdir. Şerefiyle, hakkıyla…

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bülent Uslu - Son Yazıları
Şanssızlık
16 Eylül 2024
Rüya Gibi
30 Ağustos 2024
Zirveye Kartal pençesi
12 Ağustos 2024
Beş gollü tarihi zafer
5 Ağustos 2024