Tgrt Haber
Bülent Uslu - Son Yazıları
Hocaya Yazar
27 Eylül 2024
Şanssızlık
16 Eylül 2024
Rüya Gibi
30 Ağustos 2024
Her şeye rağmen lider
20 Ağustos 2024

Beşiktaş’ın hakkı yeniliyor!

24 Eylül 2024 13:29 | Güncelleme :24 Eylül 2024 13:30

Geçen hafta Trabzonspor deplasmanında, 10 kişi kalmış rakibine karşı çok iyi oynamasına rağmen bir türlü galibiyet gölünü bulamayan Beşiktaş, bu hafta evinde Arda Turanlı Eyüpspor karşısında, net bir galibiyet beklerken ilk 20 dakika çok zorlandığı ve çok pozisyon verdiği bir mücadelede son dakika golüyle 3 puanı kopartabildi. Şampiyonluk için kötü oynadığınız maçları da kazanmanız gerekiyor.

Kabus gibi geçen 20 dakikadan sonra Milot Rashica’nın golü ilaç gibi geldi. Golden sonra ilk yarı uzatmalar bitene kadar oyunun üstünlüğünü ele geçiren Beşiktaş, uzatmalarda tekrar Eyüpspor‘a pozisyonlar vermeye başladı. Bu süreç ikinci yarıda da devam etti. Eyüpspor‘un bence tartışılır penaltısı ile birlikte beraberlik geldi, hatta Eyüpspor ikinci golün pozisyonlarını da buldu.

Beşiktaş,  öndeyken  ikinci ikinci golü bulamadığı için maçın sonuna kadar sorun yaşayacağı çok belliydi. 60. dakikada beklenen oldu. Semih Kılıçsoy’un oyuna girmesi ile birlikte ofansif anlamda tekrar canlanan Beşiktaş, aradığı pozisyonları da buldu ama bu skora yansımadı. Tayfur Bingöl’ün, ceza sahası içinde Semih Kılıçsoy’a yaptığı faulden sonra Beşiktaş 90. dakikada aradığı golü penaltıdan buldu.

Yeni oluşan bir takımda, geçen sezon başından sadece Gedson Fernandes, Milot Rashica ve Masuaku vardı. Kaleci hariç takımın %70’i değişmiş, yeni bir takım oluşmuş, elbette ki takımın uyum süreci olacak, zaman ihitacı olacak ama bazı şeyler de doğru gitmiyor.

Şimdi gelelim can alıcı noktaya! Rafa Silva‘ya yapılan gaddarca fauller devam ediyor. Antalyaspor maçında 36 yaşındaki Güray, Sivasspor maçında 34 yaşındaki Uğur Çiftçi, Trabzonspor maçında 33 yaşındaki Edin Visca ve Eyüpspor maçında 30 yaşındaki Robin Yalçın… Hepsi kariyerinin sonuna gelmiş 30 yaş ve üzeri oyunculardan oluşuyor ve hepsi Rafa Silva‘ya arkadan sakatlamaya yönelik fauller yapıyorşar. Eyüpspor maçında, Robin Yalçın daha maçın başında 6. dakikada Rafa Silva‘yı sakatlayıcı faulle durdurmaya çalıştı. Bu da maçın kalan kısmında Rafa Silva’nın ürkek oynamasına neden oldu. Bu fauller yüzünden Beşiktaş, Rafa Silva’dan yeterince katkı alamadığını düşünüyorum.

Ayrıca tüm otoritelerce kabul edilen pozisyonlarda, Beşiktaş’ın Eyüpspor karşısında net iki penaltısı verilmedi. Bu gidişat normal deği,l her maç Beşiktaş’ın hakkı yenilmeye devam ediyor. Yönetimin bu konuda sessiz kalmaması gerekiyor.

João Mario’nun takıma katılmasıyla birlikte, sanki Beşiktaş’ın temposu biraz düştü. Tabii ki yeni gelmiş bir oyuncu, adaptasyon süreci olacak. Çok kaliteli, önemli bir oyuncu. Tartışılması gereken konu ise maça Semih Kılıçsoy ile mi başlanmalı yoksa Mario ile mi?

Muçi kadroya bile giremedi, mental anlamdaki çöküntüsünü maalesef devam ediyor. Muçi’nin de mutlaka sistemin içerisine girmesi gerekiyor.Son 2 maçta  maçtır Gedson Fernandes ve Ciro İmmobile’de ufak çaplı bir düşüş gözlemleniyor.

Beşiktaş, Perşembe akşamı Avrupa Ligi’nde Hollanda’da Ajax karşısında sahne alacak. Avrupa Ligi macerası resmen başlıyor. Ligde oynadığı 5 maçta, rakipleri gibi zayıf takımlarla değil, ligin kalburüstü güçlü takımlarla mücadele etti. Samsunspor deplasmanı Sivasspor, Antalyaspor, Eyüpspor ve tabii ki dört büyüklerden bir tanesi olan Trabzonspor deplasmanı. Bunların hepsi zor maçtı ve bu süreçte sadece iki puan kaybetti. Kayserispor deplasmanında da üç puanla dönmeyi başarırsa, ligde biraz daha önümüzü göreceğiz inşallah.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Bülent Uslu - Son Yazıları
Hocaya Yazar
27 Eylül 2024
Şanssızlık
16 Eylül 2024
Rüya Gibi
30 Ağustos 2024
Her şeye rağmen lider
20 Ağustos 2024