Tgrt Haber

Zirveye Kartal pençesi

12 Ağustos 2024 14:03 | Güncelleme :12 Ağustos 2024 14:50

Beşiktaş, geçen hafta beş gollü tarihi galibiyetle Galatasaray’ı yenip Süper Kupa’yı aldıktan sonra, bu hafta çok kötü bir zeminde, çok zor bir deplasmanda çok önemli üç puan aldı.

Beşiktaş’ın eksikleri çok ama en belirgin eksikliği tabii ki defans hattı. Gabriel Paulista talihsiz bir şekilde sakatlanmasına rağmen, nasıl büyük bir karakter olduğunu ispatladı ve sakat sakat ilk yarıyı tamamladı hem de 2. golü atarak takımı rahatlattı. Oyundan çıktıktan sonra Samsunspor’un, Beşiktaş defansına ne kadar zor anlar yaşattığını da hep birlikte şahit olduk.  

Galatasaray’ın Hatayspor karşısında, Fenerbahçe’nin de 15 yaşındaki kalecisi ile sahaya çıkan Adana Demirspor karşısına kendi evinde ne kadar zorlandığını gördük.

Beşiktaş kötü oynarken de artık skoru değiştirebilecek Rafa Silva, Ciro Immobile gibi yıldız oyunculara sahip. Beşiktaş eksik bölgelerini tamamlayıp kadrosunu genişletmeyi başarabilirse ki bunu 4 net transferle başarabilir, işte o zaman şampiyonluğun en güçlü adayı Beşiktaş diyebiliriz. Samsunspor deplasmanında tribünlerin ne kadar iştahlı olduğunu herkes gördü. Taraftar şampiyonluğa inanmış.

Samsunspor deplasmanında kötü oynayarak üç puanı kazanan bir Beşiktaş gördük, bunda usta ayakların etkili olması ile birlikte teknik adam Giovanni’nin de taktiksel olarak dokunuşlarını unutmamak gerek. Özellikle oyunun son bölümünde zeminin de kötü olduğunu varsayarak defansif ağırlıklı ne kadar oyuncu varsa sahaya sürdü. Benim için önemli olan üç puan dedi ve 3 puana ulaşmayı başardı. Lige, ligin belki de en zorlu deplasmanlarından birisinden galibiyet elde ederek başlamak çok kıymetli.

Şimdi Beşiktaş’ın önünde Antalyaspor maçı var. Size, çok enteresan bir istatistiki bilgi vereceğim. Beşiktaş, Antalyaspor‘u 2017’den bu yana evinde yenemiyor. Bu saçmalığa da son vermek gerek. Buradan da kayıpsız çıkılırsa, sonraki haftayı bay geçiyor ve UEFA Play-off maçları kalıyor. Orada da rakip büyük ihtimal Lugano olacak. Lugano, Partizan'ı deplasmanda 1-0 yendi. Fenerbahçe karşısında  iki maçta da iyi mücadele ettiler ama Beşiktaş, Lugano’yu da geçecek güce sahip. Allah izin verirse, turu geçip Avrupa Ligi’nde yoluna devam edecektir.

Son olarak TFF, maçları 21:45’te oynatma rezilliğine bir son versin. Kötü zeminde maçları oynatmaya izin vermesin. Sayın Hasan Arat ve yönetimi lütfen bir an önce Beşiktaş’ın eksik bölgelerine transferleri gerçekleştirsinler. Ağustos ayı da bitecek hala Beşiktaş’ın eksikleri var. Sayın Başkan Hasan Arat ve yönetimine bu plansızlık yakışmıyor.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Elite12 Ağustos 2024 15:36

Oyun kurabilen sol stoper, sağ ve sol bek birtanede kanat oyuncusu lazım bu takıma

Bülent Uslu - Son Yazıları
Şanssızlık
16 Eylül 2024
Rüya Gibi
30 Ağustos 2024
Her şeye rağmen lider
20 Ağustos 2024
Beş gollü tarihi zafer
5 Ağustos 2024