Tgrt Haber

Bizim Çocuklar

3 Temmuz 2024 15:49 | Güncelleme :3 Temmuz 2024 16:08

Milli takımımız, Avrupa Şampiyonası’nda Gürcistan maçı ile başlayan hikayesini Avusturya maçıyla devam ettirdi. Tarihin de turnuvaya ilk kez katılan Gürcistan karşısında çok pozisyon vermesine rağmen üç gollü bir galibiyet alan milli takımımız, Portekiz karşısında çok eleştirilen kadro tercihi ile çıktı ve maalesef kötü bir oyunla yine üç golle mağlup oldu. Çekya karşısına biraz daha hatalarından arınmış bir kadro ile sahaya çıkan milli takımımız, rakibimizin  oyunun 20. dakikasında on kişi kalması ile birlikte uzatma sürelerini de ekleyerek toplam 100 dakikanın 80 dakikasında 1 kişi eksik oynayan rakibimize karşı, sonradan oyuna giren Cenk Tosun‘un atmış olduğu golle üç puanı alıp gruplardan ikinci olarak çıkmayı başarmıştı.
 
Herkesin rakip Fransa mı olur Hollanda mı olur diye beklediği süreçte, Hollanda’nın Avusturya’ya yenilmesi ile birlikte çeyrek final öncesi rakibimiz Avusturya oldu. Avusturya’yı tarihimizde oynadığımız iki resmi mücadelede yenmemize rağmen, son hazırlık maçında altı gollü mağlubiyetten dolayı elbetteki hepimizin çekinceleri oluşmuştu. Avusturya milli takımı Avrupa Şampiyonası’nda ön alanda baskı kuran en iyi takımlardan bir tanesi, belki de en iyisi. Bu baskıyı kırmak için milli takımın bir plan yapması gerekiyordu, bu planda en önemli unsur belki de Arda Güler’di. Kendi sahamızdan çıkmak için topu Arda ile buluşturmamız gerekiyordu ve buluşturduk. Arda da adeta bir orkestra şefi, bir maestro gibi yönetti, topları takım arkadaşlarına dağıtmayı başardı. 
 
Dezavantaj gibi görünen kart cezalı oyuncularımızın da avantaja dönüştüğünü eklemekte fayda var. Samet ve Hakan Çalhanoğlu‘nun cezalı duruma düşmesi belki de bizim için ciddi bir avantaj teşkil etti. Samet’in yerine Merih Demiral, Hakan Çalhanoğlu yerine de Orkun Kökçü oynadı. Montella‘nın kadro tercihlerinde ne kadar inatçı olduğunu zaten biliyoruz. Bu yüzden bu iki oyuncu cezalı durumda olmasaydı çok büyük ihtimal ilk 11’de Samet ve Hakan Çalhanoğlu olacaktı.
 
Avusturya karşısında şunu gördük ki, Merih Demiral son zamanların en iyi stoper performansı göstermesi ile birlikte üzerine iki golle adeta galibiyetin baş mimarlarından birisi oldu. Tabii ki buna Mert Günok’u da eklememiz gerekiyor. Orkun Kökçü’nün muhteşem performansını unutmamak gerekiyor. Ferdi Kadıoğlu ve daha bir çok oyuncumuzu ekleyebiliriz. Arda Güler’in duran topları kullanması, iki korner atışından Merih Demiral’in golle sonuçlandırması, galibiyeti bize getirdi.
 
Çeyrek finalde de eksiklerimiz var bunlardan bir tanesi Orkun kökçü diğeri de İsmail yüksek ama ne olursa olsun artık milli takımımız hani o koku var ya, o kokuyu aldı. Çeyrek finalin kokusunu aldı, Avusturya’yı paramparça etti. Şimdi sırada yarı finalin kokusu var. Hollanda var. Cumartesi günü inanıyoruz ki bizim çocuklar Hollanda‘yı da geçecek ve yarı finale adını altın harflerle yazdıracak. Millet olarak 2008 yılından bu yana hep birlikte bu şekilde sevinmeyi unutmuşuz, özlemişiz. Avusturya galibiyetinden sonra çeyrek finale çıkan milli takımımız bize bu coşkuyu yaşattı, bunun için bizim çocuklara ne kadar teşekkür etsek azdır. Bizim çocuklar bize yarı finali de yaşatacak inşallah.
 
Cumartesi günü neler olacağını hep birlikte göreceğiz ve yaşayacağız inşallah. Haydi bizim çocuklar, haydi Türkiye’m

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Kenan 3 Temmuz 2024 22:50

Bülent uslu adamdır

Ufuk Karakaş 3 Temmuz 2024 16:24

Montella'ya rağmen Çeyrek Finaldeyiz.

Bülent Uslu - Son Yazıları
Rüya Gibi
30 Ağustos 2024
Her şeye rağmen lider
20 Ağustos 2024
Zirveye Kartal pençesi
12 Ağustos 2024
Beş gollü tarihi zafer
5 Ağustos 2024