Tgrt Haber

Bahçeli'nin gözü kulağı Suriye üzerinde

18 Temmuz 2024 10:59 | Güncelleme :18 Temmuz 2024 11:44

16 Temmuz tarihinde MHP Genel Merkezine önemli ziyaret gerçekleştirildi. Suriye Türkmenlerinden önemli isimler MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Suriye’nin geleceğinin ne olacağı özellikle Ankara-Şam arasında normalleşme tartışmalarının gündemde olduğu sırada bu ziyareti iyi analiz etmek gerek. Ziyaretin basına yansıyan kısmı şu şekilde;

Suriye Milli Ordusu (SMO)’ya bağlı Müşterek Kuvvetler bileşenleri Hamza Özel Kuvvetler Tümeni komutanı Seyf Polat ve Süleyman Şah Tümeni Komutanı Muhammed Cesim,MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi ziyaret etti. Ziyarette  Suriye Türkmen Dernekler Federasyonu Başkanı Tarık Sulo Cevizci’de hazır bulundu.

Seyf Polat  görüşme için’’ Bugün büyük bir gururla, tüm Türkmenlerin manevi lideri ve bölgenin güven ve huzur içinde yaşaması için milli çalışmanın önemini ilham eden Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli'yi ziyaret ettik’’ paylaşımında bulundu. Suriye Türkmenleri Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinde, Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Feti Yıldız, Genel Başkan Başdanışmanı  Eyüp Yıldız ve MHP 21. ve 28. dönem Çorum Milletvekili Sayın Vahit Kayrıcı ile bir araya geldi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Suriye Türkmenleri‘ne Türk devlet ve milleti olarak dün olduğu gibi bugün de ve yarın da desteklerini sürdüreceklerini ifade etti ve MHP olarak Türkmenlerin her zaman yanında olduklarını ve Suriye Türkmenlerinin haklı davalarını Türk devletinin ve milletinin bir parçası olduğunu ve her koşulda Suriye Türkmenlerini her koşulda destekleyeceklerinin altını çizdi.

BAHÇELİ VE TÜRKMENLER

Gelin 2016 yılının Eylül ayına gidelim. Suriye’de rejim güçlerine karşı savaşırken hayatını kaybeden Türkmen komutan Murat Paşa’nın eşi Fatma Paşa ve kızları 6 yaşındaki Elif, 4 gün önce Türkiye’ye sığınmıştı. Ancak aile, kaçak yollardan giriş yaptığı için gözaltına alınarak sınır dışı edilmesi üzerine MHP Lideri devreye girmişti. Sınır dışı edilen anne Fatma Paşa ve kızı Elif’in, daha sonra Türk makamları tarafından Türkiye’de kalabilecekleri belirtildi. Bu gelişme üzerine MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu’nun, anne Fatma Paşa ve kızı Elif’i almak için sınır kapısına gittiği öğrenildi. Anne Fatma Paşa ve kızı Elif, yasal prosedürlerin ardından önceki akşam Cilvegözü sınır kapısında Hatay Valisi Ercan Topaca, MHP Hatay Milletvekili Mehmet Ahrazoğlu, MHP Hatay İl Başkanı Lütfü Kaşıkçı ve Ülkü Ocakları Hatay İl Başkanı Naci Akkaya tarafından karşılandı.

Böyle yüzlerce örnek sayabiliriz. MHP Lideri Türk dünyası üzerine yaptığı bir çok çalışmayı kamuoyu ile paylaşmıyor. Suriye iç savaşında zor günler yaşayan Suriye Türklerinin geleceği için bir çok çalışma yapılıyor. Özellikle ‘’Cumhur İttifakı’’ içinde oluşturulan devlet aklı yeni dönemin kodların inşa ediyor. 
Yaklaşık 13 yılını dolduran Suriye iç savaşı 8 aydır devam eden Gazze katliamı sonrası yeni dengeleri ortaya çıkardı. Oluşan yeni gerçeklik üzerine Türkiye’nin en az hasarla süreci sonuçlandıracak adımlar saha da atılmalıdır. Bahçeli'den tam bu sırada gelen Türkmen duruşu belki de Suriye’nin yeni döneminde neler olacak sorularından birinin cevabı olsa gerek..Ne diyelim eli öpülesi adamsın sayın Bahçeli….

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.