Tgrt Haber

Biz Anadolu’nun güçlü ayak sesleriyiz, ya sen?

12 Eylül 2024 14:12 | Güncelleme :12 Eylül 2024 14:14

Anadolu Yayıncılar Federasyonu, Ankara’da bulunan merkezinde siyasetin önemli aktörlerini misafir ediyor. En son Kemal Kılıçdaroğlu ‘nu konuk ettiler. Kimisi, buna katılan meslektaşlarımız için “ayak takımı” dedi. Bazıları ise 'karşı mahalle' ya da onların medyası ile buluşma olarak gördü.

Mesele Kılıçdaroğlu değil sadece?

Konuyu iyi anlatmak için bu Federasyon neler yapıyor bakalım bir tek tek:

Federasyonu, bünyesinde 320 yerel ve bölgesel radyo, televizyon, dijital medya, gazete ve dergiyi barındıran etkin bir sivil toplum kuruluşu.

Federasyon, “Bütün yolculuklar ilk adımla başlar”  diyor.

Gezi olayları, 17-25 aralık ve 15 Temmuz darbe sürecinde seçilmiş siyasi iradenin yanında yer aldılar.

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı yerel medyayı organize ederek, meydanlardan ve stüdyolarımızdan ortak yayınlar yaptılar.  Bir ay boyunca devam eden meydan nöbetlerinin, 7/24 canlı yayınlarla izleyiciye aktarılmasını organize ettiler. Ardından demokrasiye destek için 500 yerel medya temsilcisini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile buluşturdular.

Sürekli düzenledikleri çalıştay, sempozyum, panel ve benzeri etkinliklerle özel yerel, genelde ise yaygın medyanın sorunlarını gündeme getiriyorlar.

Suriye’de meydana gelen vahim gelişmelerden etkilenen mülteciler için kampanyalar düzenlediler. İnsani yardım görevi ifa ettiler.

Başta Azerbaycan olmak üzere Türk dünyasında birçok faaliyeti düzenli olarak yapıyorlar.

Anadolu’nun çeşitli şehirlerinde “Uyuşturucu İle Mücadelede Medyanın Rolü” başlıklı sempozyumlar düzenlediler. Gerçekleştirdikleri "Anadolu Soruyor" isimli ortak yayın programlarıyla aziz vatanımızın birbirini tamamlayan güzelliklerini, gündemlerini ekranlara taşıdılar.

6 Şubat 2023'te yaşanan depremde seferber olan bir Anadolu basını var. Dezenformasyona karşı  çalışmalar yaptılar.

Federasyon, Filistin davasına destek amaçlı 500 gazetecinin imzaladığı ortak bir bildiriyi yayınladı. Ve İstanbul’da 24 saat  ortak canlı yayın ile GAZZE mücadelesine destek verdiler. İşgalci israil devleti tarafından 103 gazetecinin öldürülmesi nedeniyle  işgalci İsrail'in büyükelçiliği önünde basın açıklaması yapan tek basın meslek örgütü oldular.

Federasyon, gazetecilerin yeşil pasaport talebi için yoğun çalışma yaptı. Her yıl geleneksel olarak Anadolu medya ödülleri  düzenliyorlar.

Evet, bizler Anadolu’nun ayak takımıyız. Tek bir şey yapmadık, bizler 28 Şubat döneminde protesto yapan başörtülü öğrencilere ağır küfürler etmedik. Bir de 28 Şubat bildirisine aykırı davrananları fişleyeceğimizi söylemedik.

"SADECE GAZETECİLİK’" yaptık.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.