Tgrt Haber

"Geldik çağı gördük ve ürperdik"

9 Eylül 2024 08:45 | Güncelleme :9 Eylül 2024 08:59

Diyarbakır Bağlar’da 19 gün önce kaybolan Narin kızımızın cansız bedenine ulaşıldı. Yıkıldı vicdan iklimimiz. Narin sekiz yaşında. Cennet bakışlı bir melek. Cennetin bakışlarını yok ettiler. Bekledik 19 gün hep bir umutla bir nefes bir iyi haber için gelmedi. Ölüm haberi geldi. Bir dere yatağında çuval içinde cansız bedeni ..Ne desek ne anlatsak şimdi kelimeler isyanda. Gelmedi Narin..

 DÜNYA ÇILDIRDI MI

Her yıl yaklaşık 1 milyar çocuk, diğer bir deyişle dünya üzerindeki çocukların yarısı; fiziksel, cinsel veya psikolojik şiddete maruz kalıyor, yaralanıyor, sakat kalıyor ve hayatını yitiriyor.Dünyanın herhangi bir yerinde her beş dakikada bir, şiddet nedeniyle bir çocuğun hayatı sönüyor. Eldeki verilere göre dünyadaki çocukların yüzde 50'si her yıl şiddete maruz kalıyor. Dünyanın herhangi bir yerinde her beş dakikada bir, bir çocuk şiddet nedeniyle öldürülüyor. Her on çocuktan biri 18 yaşından önce cinsel istismara maruz kalıyor.

GAZZE’DE ÇOCUK KATLİAMI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 16 bin 715’i çocuk, 11 bin 308’i kadın olmak üzere 40 bin 939 Filistinli öldü, 94 bin 616 kişi yaralandı.Yaşananlaerın "insani felakete" neden olduğu Gazze Şeridi'nde birçok  çocuk daha açlıktan öldü.

Üstad Sezai Karakoç ne kadar yerinde anlatmış. "geldik çağı gördük ve ürperdik."

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.