Tgrt Haber

Her şey Alman siyaseti için

5 Temmuz 2024 18:25 | Güncelleme :5 Temmuz 2024 18:30

MHP’nin önemli isimlerinden Prof. Dr. Ruhi Ersoy UEFA’nın Merih Demiral’a verdiği cezanın arkasındaki Alman siyasetin kirli hesaplarına dikkat çekti. Bizde bu farklı bakış açısı üzerinden değerlendirmelerimizi yaptık.

UEFA’nın Merih Demiral’a verdiği cezanın takipçisi Alman İçişleri Bakanı Nancy Faeser oldu. Berlin’den gelen bilgilere göre  kendisi direkt stadyumda izledikten sonra maç çıkışı UEFA’ya  şifayen şikayet ettiği yönde. Zaten Alman gazetesi BİLD bir gün önce  2 maç ceza verileceğini önceden yazdı. 

Sözde AB’nin lokomotifi olan Almanların dayatmayla UEFA’ya ceza aldırttı. Mevcut Alman Hükümeti 9 Haziran Avrupa Parlamentosu seçimlerinde ağır bir yenilgi aldı. Alman kamuoyu hükümetinin meşruiyetini tartışıyor.. Fransa’da meclis feshedilmiş, Belçika’da başbakan istifa etmişti. Gelecek seçim şu anki Ampel-Koalisyonu paydaşları kesinlikle hükümet kurabilecek kabiliyette olmadığını gösterdi.


Eski şansölye Merkel’in de partisi olan Hristiyan Demokratlar olduğu bir koalisyon bir sonraki seçimlerde kurulma ihtimali yüksek. Alman siyasetinde tüm partiler yüzde 50 barajının altında kalacakları için koalisyonla hükümet kurulacak. Tam bu sırada Türk Milli Takımı üzerinde nazi çizgisinde bir ırkçılıkla karşı karşıyayız. Almanya'da aşırı sağcı partilere giden  AfD örneğinde olduğu gibi oyları almak üzere Alman siyasetçiler bu tür yollara başvuracaklardır. Şu anda Almanya’da Türklere karşı kışkırtmaları halinde ortalık karışacak durumda. Son aylarda ülkede yabancılara artan saldırıları göz ardı etmemek gerekir.

Merih Demiral’lı Bozkurt 
Avrupa özellikle işgücü olarak giden aileler 60 yılda Avrupalı Türk sosyolojisini ortaya çıkardı. Dilleri, dinleri ve değerleri ile Almanların komşusu olan Türkler.Milli takımlarımızın başarısı özellikle yeni kuşakta müthiş bir kimlik patlaması oldu. Türk milli takımı Avrupa’ya Türklük onurunu bir kez daha gösterdi. Bir düşünün milli takımında gol sevinciyle bozkurt yapan bir futbolcusu Avrupa’yı bu kadar rahatsız ederken TÜRKİYE YÜZYILI neler yapmaz. Haydi yürüyelim KIZIL ELMA’ya..

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.