Tgrt Haber

Nevşehir’in lezzet durakları

26 Ağustos 2024 08:18 | Güncelleme :26 Ağustos 2024 08:19

Eşsiz coğrafyası ve tarihi dokusu kadar, zengin mutfağıyla da herkesin büyülendiği bir kent olan Nevşehir, ziyaretçilerine unutulmaz bir lezzet deneyimi vaat ediyor.

Size bu ilde bulunan restoranların lezzet sırrını vereyim mi? Yemeklerde yöresel ve taze malzeme kullanmaları, ürünleri tedarik ettikleri yerel üreticilere destek vermeleri, geleneksel tarifleri olan yemekleri korumaları, aile işletmeliğine önem vermeleri, ilin tarih ve kültürüne sahiplenmeleri gibi birçok faktörün bir araya gelmesiyle bu ilde zengin bir lezzet ortaya çıkıyor.  

Kultur ve Turizm Bakanlığının organize ettiği Kültür Yolu Festivali'nde bu zenginliği deneyimlemek isteyenler için özel olarak seçilmiş 11 lezzet durağı, damakları unutulmaz bir yolculuğa çıkarıyor. 

İşte size listede olan Nevşehir’in en iyi restoranları

  1. Montana Cafe Restaurant: Uçhisar'ın kalbinde yer alan Montana Cafe, geleneksel lezzetleri modern bir dokunuşla servis ediyor. Bu mekanda kuru kaymak, buğday aşı ve yoğurtlu et çorbası gibi yöresel tatların yanı sıra erişte, etli yaprak sarma, kabak ve kayısı yahni dolması gibi Nevşehir’e ait klasik lezzetlerin tadına varabilirsiniz.
  2. Revithia Cappadocia: Ürgüp'ün tarihi dokusunda yer alan Revithia Cappadocia, incir yağlaması ve Ürgüp tarhanası gibi bölgeye özgü lezzetler sunuyor. Kabak çekirdekli lahana salatası, sütlü yahni, bulamaç, dıvıl ve gendime gibi daha az bilinen tatları deneyerek damak zevkinizi farklılaştırabilirsiniz.

 

  1. Kadıneli Cafe Restaurant: Uçhisar'ın hareketli caddelerinden birinde yer alan Kadıneli Cafe Restaurant, kıymalı lahana sarması, kesme mantı ve köftür gibi ev yemeklerinin vazgeçilmez lezzetlerini sunuyor. Kuru kayısı yağlaması, ağ pakla, soğan dolması ve soğanlama gibi yöresel tatlar da menünün öne çıkanları arasında.

 

  1. NeMS Restaurant Cafe: Nevşehir merkezinde yer alan NeMS Restaurant Cafe, testi kebabı, Nevşehir tava, ayvalı bademli pilav ve sulu köfte gibi bölgenin meşhur lezzetlerini misafirlerine takdim ediyor. Dolaz tatlısı ve incir dolması gibi tatlılarla da damaklarınızı şenlendirebilirsiniz.

 

  1. Millocal Restaurant: Uçhisar'ın tarihi sokaklarında yer alan Millocal Restaurant, pöçlü Derinkuyu kuru fasulyesi ve bulgur çorbası gibi yöresel lezzetleriyle damakları şenlendiriyor. Kıraç patates gibi daha az bilinen ama çok lezzetli tatları deneyerek de farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz.

 

  1. Saklı Konak CappadociaRestaurant: Uçhisar'ın gizli köşelerinden birinde yer alan Saklı Konak, tandırda pişirilen Tandırda Derinkuyu kuru fasulyesi ve kabak çekirdekli erişte gibi yöresel lezzetleriyle öne çıkıyor. Mercimek köftesi ve gelin büzmesi gibi daha hafif lezzetler de menünün vazgeçilmezleri arasında.

 

  1. Avanoss Restaurant: Avanos'un merkezinde yer alan Avanoss Restaurant, ayva dolması, kıymalı muhacir böreği ve kavurmalı börek gibi yöresel lezzetleri ilin sevilen tatları arasında. Ayva yahnisi, Ürgüp köftesi ve paşa pilavı gibi klasikler de menünün vazgeçilmezler listesinde bulunuyor.

 

  1. Seten Restaurant: Göreme'nin hareketli sokaklarından birinde yer alan Seten Restaurant, kuru fasulyeli erişte çorbası ve peravi (tık tık mantı) gibi yöresel lezzetleriyle öne çıkıyor. Patatesli tandır ekmeği ve aside tatlısı gibi farklı bir lezzet deneyimi yaşamak isteyenler için de alternatifler sunuyor.

 

  1. Tandır House Capodocia Restaurant: Ürgüp'ün merkezinde yer alan Tandır House, tandır çorbası, kuzu tandır ve testi kebabı gibi yöresel lezzetleri Nevşehir halkı tarafından çok tutuluyor. İncik kebabı gibi daha zengin lezzetler de menünün vazgeçilmezleri listesinde.

 

  1. Luuk Restaurant: Uçhisar'ın tarihi sokaklarında yer alan Luuk Restaurant, yöresel serpme kahvaltı ve Nevşehir simidi gibi geleneksel lezzetleriyle öne çıkıyor.

 

  1. Gorgoli Lounge & Eatery: Ürgüp'ün Mustafapaşa köyünde yer alan Gorgoli Lounge, muhacir mantısı, kayısı çorbası ve damat baklavası gibi yöresel lezzetleri ile göz dolduruyor. Cevizli muhacir böreği ve koripoporena (kokoska) gibi daha az bilinen tatları deneyerek damak zevkinizi farklılaştırabilirsiniz.
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.